Larsa Rännar, Umeå

Bjännsjön runt eller ’milen’

KartaSöder om Umeå ligger Bjennsjön

Så har jag äntligen gjort det. Gått runt Bjännsjön. Det sägs vara 1.2 mil. Den enda sträcka som är trist är när man tvingas gå på Gräsmyrvägen. Bilarna kör alldeles för fort. Likt uppkäftiga småungar gasar dom förbi när vi kommer gående.
Ungefär som att; -Det här är vår väg, här ska fasen inga gångare vara.

Nå det fanns andra bilister oxå och mopeder, cyklar och nån som joggade.
Det som förde mig 2 mil utanför stan var att vi hade ett ungdomsläger i Kyrkans Hus i Yttersjö. Helt suveränt kul var det.

Åter till vandringen. Det var många av ungdomarna som aldrig vandrat förrut och en del fick stora blåsor under fötterna. Men få klagade för det var ju så skoj och så mycket att upptäcka.
Jag är en van vardagsvandrare då frun och jag ofta går ’milen’ det vill säga Hälsans stig mitt inne i Umeå.
Den sträcker sig från Centrum via Gamla bron via Tegskyrkan, vidare mot och ut på Ö:n via starnden till Kolbäcksbron och via stranden tillbaka via Öbacka och till gamla bron igen. Exakt 10 km som tar 1 och en halv timme i härligt tempo.
Vi har provat med barnvagn och med barn cyklandes bredvid.

Det är ju så trist att tvingas, som när man går efter älven, att gå tillbaka samma väg. Om man nu inte går via Notvarpsbron, Klabböle och tillbaka via Gamla bron. Men det tar för lång tid för en morgonpromenad.

Därför är Bjennsjön runt att rekommendera. Eller Nydala runt som är ca 7-8 km.

Gång med eller utan stavar är framtiden. Åtminstone för mig för jag kan inte springa mer än ngn km.

Jag tror att jag måste gå runt Bjennsjön igen. Men då ska jag ta med mej lite fika och kanske göra en avstickare åt Fidodalen(som ligger upp i skogen i g:a Degersjö).

Nå´n som vill me´?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.