Larsa Rännar, Umeå

Istället för kaffe…blogguppdatering

DevalJuver.

I stället för att ta kaffepaus med tjejerna och killarna på jobbet så tänkte jag skriva lite i bloggen.

Tänk vad mycket roligare det är att bemöta människor med kärlek än med negativ kritik.
Jag tycker att jag varje dag utvidgar mitt sätt att vara mot människor.

Jag är en ganska kritisk människa, naturligtvis både ris och ros.
Jag är analytiskt lagd och älskar att se situationens allvar och fånga vad vi har för handen och vad det är som lett oss hit. I många sammanhang vill jag vara strateg som drar upp riktlinjer och skapar sammanhang. Men just nu så känner jag att jag vill tänka och vara mer åt inspiratör. Eller kanske bara lyssnare.

I mitt jobb som präst så går det inte att bara lyssna. Folk förväntar sig att jag intar scenen, fångar bollen, tar rodret ja, du vet alla dom där ledarorden.

Men ibland, som just nu, så vill jag hellre vara filosof och lyssnare än, estradör och talare.

Och min väg dit går genom att inte vara så kritisk. (ordet kritik kommer från grekiskans ’krisis’ som betyder dom) Just nu är allt möjligt för mig. Trots all planering som behövs för sommarens alla läger och konfirmationer så vill jag ändå bara vara just nu.

I kyrkan pratar vi mycket. Vi bedömer och kritiserar och försöker finna lösningar.

Just nu vill jag vara en trygg och glad bond-kärring som kramar ur mjölken ur kospenen och tar sig en lyckostund därpå mjölkpallen.

Annan tid kommer…

2 kommentarer

  1. Rödlökspaj

    Detta inlägg är inte för att direkt kommentera ditt aktuella blogg-inlägg per se, men jag känner att jag måste få kläcka ur mig att du, Larsa, du är en underbar människa. Det är så skönt att faktist få höra en persons ärliga åsikter uttryckta med sannt eftertryck, istället för de menlösa politiskt korrekta mjäkanded man för det mesta hör folk säga. Och att du sen står för vänskap, kärlek och Vänsterpolitik, det är ba’ bulla!

    Med det inte sagt att man ibland inte ska vara ödmjuk eller jag egentligen tror att du inte är självsäker nog så att du inte behöver höra detta, men nog måste man väl få säga när man uppskattar något?

    Goda hälsningar och fortsätt på detta sätt, så löser sig det mesta för att inte säga allt!

  2. Larsa

    Kära Rödlökspaj (den maträtten är otroligt god) och det är oxå du. Jag känner mig mycket hedrad över ditt inlägg.

    Jo, det är bra att vissa vågar röra vid de riktigt stora frågorna i livet. De som rör sig om vad jag som människa känner, älskar och vill beröra.
    Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.