Larsa Rännar, Umeå

Nyttja hela grilltiden och avsky mot engångsgrillar!!!

vet inteTyp det värsta som finns…

Vi har en liten weber-grill som jag fick i typ 40 årspresent. Den är suverän och har följt med på många semestrar och badstränder. Den absolut bästa grillningen gjorde vi i Länkebo, på den tiden innan vanliga umebor hittat dit och umeå kommun gjort p-platser.
Vid 7 tiden på kvällen gled vi ner på stranden plockade fram grillen och njöt av bad, grillning och kaffe som vi kokade på grillen.

Numera står den lilla webern på vår balkong och sprider angenäma dofter till grannar och förbipasserande öst på stan.

I dag blev det favoriten grillad lax med vitlökssås och små prinsar, (korv modell mindre) och klyftpotatis. Sen har jag kommit på en superduper efterrätt. Grillade äååelhalvor med marsansås. Jag delar äpplena och stoppar dem i en påse häller över kanel och socker, mycket!!!. Sen blåser jag in lite luft i påsen och skakar om. Därefter trär jag upp äpplena på grillpinnar och lägger dem på grillen.

Finessen med webergrillen är att man lägger på locket då blir maten grill-kokad. Går ju med vilken grill som helst egentligen.

Dock inte, med engångsgrillar vilket osökt för mig in på rubrikens andra ämne.
Jag minns att Hasse och Tage hade en monolog där Hasse (tror jag) utbrister Fy fan för franska vitlöksostar. Kan det ha varit verkmästaren i magen eller nåt sånt.

Jag säger fy för engångsgrillar. Som man först känner osa tändvätska över parkeringar och campngplatser sen hittar slängda likt likdelar efter uppäten kyckling. Och, härom dagen läste vi i denna blaska om hur någon smartskalle slängt en varm!!!!!! grill i soprummet.

Engångsgrillen innehåller aluminium vilket säkert tar 1 miljon år att bryta ner i naturen. Som om detta inte var nog, aluminium framställer man på Island i Reykavik för att man där har enorma tillgångar till energi. Det finns få processer som kräver lika mycke energi som aluminium. Har det sagts mej.

Alltså det finns inte ett enda rätt när det gäller dessa miljöterroriserande tingestar.

MInns du att jag nämde Länkebo, just det, Vet du var man nu kan hitta engångsgrillar, just det i Länkebo. Jag hoppas att mina polare som bor därute på Länkebo gör sig en räd varje kväll.

Jag har blivit apostroferad av en kamratbloggare här på VK.se. Jag har lämnat kommentar på hans blogg.

Go´natt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.