Larsa Rännar, Umeå

Ja vad säger man…

Blev kritiserad i lördags av Rabih Ballout på hans vk-blogg.
Detta grumlar mina annars så ljuvliga vårkänslor. Inte att jag får kritik utan för att han inte skriver på min bloggkommentar.

Han skriver i stort sett att jag bör hålla mun, åtminstone i min kritik av sammanhang som har med politik att göra så länge som jag har prästskjortan på mig.
Han menar att religion och politik bara blir en soppgryta.

Rabih är politiskt aktiv i Kristdemokraterna och han menar att om jag exempelvis skriver att Kristdemokraternas politik och parti inte faller mig i smaken så kommer människor i kyrkan att ta illa vid sig. Ja kära nån.

Han kanske också vill kritisera Ronny Tellbro, kyrkoherde i Vilhelmina för dennes aktiva nej till utbyggnad av Vojmån.
Det var ju en hel del som ogillade Ronny´s aktiva deltagande. Jag vet inte om jag hade gjort samma sak, men Ronny är fri att tala enligt grundlagen.

Mig veterligen är Ronny KD:are, så han blir nog frikänd i Rabih´s korståg mot det fria ordet.

Egentligen är det bara fånigt av mig att ge en så pass reaktionär och demokratifientlig åsikt som Rabihs plats i min livsglada blogg 😉

Men jag vill på nåt sätt visa vad som kan bli följden av att en präst tar bladet från munnen och säger vad han/hon tycker. Det är inte en sekund för sent att jag och flera öppnar våra munnar.
För det är ju genom att argumentera och samtala som vi kommer framåt.

Och ingen har väl vid det här laget missat att KD var det enda parti som var emot Äktenskap för samkönade par. Jag skulle vilja se Jesus Kristus, som är den som givit namn till Kristdemokraternas ideologi, sälla sig till de värdekonservativa tongångar som kommer ur KD:s manifest.
Jonas Gardell, som alltid varit en guru för mig när det gäller bibeltolknig, han säger att det inte är de utslagna som ska in utan de inslagna som ska ut. Det borde enligt vad jag begriper betyda att saker och ting bör ställas på ända bland dem som vill höra till Jesus.

Jag påstår inte att jag heller har rätt att ta patent på Kristus men visst får jag tolka och politisera. Nice try to make me quiet! Jag kommer att ropa ännu mer.

Det är just exklusivitetsanspråket (puh vilket ord men det behövs) hos KD som gör att jag hoppas de åker ur både riksdag och eu-parlament.

Kalla er för nåt annat, kyrkodemokraterna eller religiöst samlingsparti eller traditionsideologerna, och försök att förstå att de flesta kristna människor i Sverige, Inte håller på er i nuvarande tappning.

Men, fortsätt att vara politiskt aktiva och håll demokratins och grundlagens portalparagraf, Yttrandefrihet, högt. Kanske då blir det fart under galoscherna…

Go´natt

7 kommentarer

  1. Dean Moriarty

    Tack för en fantastiskt bra blogg. Speciellt senaste inläggen, som får doktorkosmos-fejden att framstå som tråkig.

    Jag kollade in din blogg för att jag känner igen dig från norrbyskär, men jag läser den för för att den är jävligt bra.

  2. Tråkigt herr präst!

    Jag håller helt med Rabih Ballout! Om jag skulle komma till din kyrka vill jag inte känna att jag inte duger i dina ögon bara för att jag inte är socialist som du!

  3. Lisa

    Låt aldrig någon tysta dig. Du har förändrat mycket i mitt liv, och i andras också. Du är en av få människor som kan inspirera och få andra att förstå vad som verkligen betyder något i livet.
    Självklart ska du ha samma rätt som som vem som helst att yttra din åsikt, oavsett yrke.
    De kristna värderingar som jag ser det, har ingenting med kd att göra, tyvärr. Det vore nog annars ett fint parti.

  4. Larsa Rännar

    Hej

    Du är så välkommen till Tegs församling och alla våra kyrkor och bönhus. Jag lovar att bemöta dej med kärlek och intresse.
    Till oss är ALLA välkomna.

    Du får gärna mejla mig privat och uttala dina farhågor.
    Jag finns under http://www.svenskakyrkan.se/teg

  5. Lena S, pensionärsbloggare

    Det är klart att det blir inte mycket kvar av KD när deras representanter går an på detta viset.

    Och det är i varje fall jag bara glad åt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.