Larsa Rännar, Umeå

Grillmjöle

weberSå har det blivit av sommarens första grillning ute i Norrmjöle. En sanslöst vacker strand och mycket trevligt sällskap. Marinerad fläskarré är gott. Liksom vår gregiska potatissallad på färskpotatis med dill och salt från frankrike. Lärde oss att göra denna sallad av en grek på samos som tog oss med på en båttur i arkipelagen.

Som grädde på moset, lök på laxen och toppen på berget hade våra vänner från Västerhiske gjort rabarberpaj. Förbi kom Rolf från radion och berättade om sina och frugans golfeskapader. Kul med folk som bara kommer.

Efter maten kokade vi kaffe på grillen och tog en tur på berget för att se på grodd-yngla (som en flicka sa för 10 år sen).

Kvällen blev mysig och jag cyklade ner på stan med 16 åringen. Där tjyvlyssnade jag på de ’vita ormarna’ och tog en pilsner. Träffade en vk medarbetare och vi utbytte stora tankar om ditt och datt. Därefter tog jag min vanliga ’förälder-på-stan-rutt’ ( som jag gjort 100 tals gånger under min tid som skolpräst.
Träffade stora dottern med fästman samt en hel drös med bekanta.
01.00 cyklade vi hem och dagen kändes komplett.
Stoppade i mig ett par kvarvarande potatisar och en bit foccacia.

I dag är en helt annan dag.
Katolska kyrkklockorna ringer och ringer och ringer och dottern frågar, hur länge. 5 min svarar jag, på söndagar vill säga.

Nu ska vi äta pär-bollen.

Hare´

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.