Larsa Rännar, Umeå

Dags att visa borgarna var skåpet ska stå…

sr.seVisst ska du rösta innan och på söndag! Det ska jag i alla fall. Innan för jag är på läger med 40 ungdomar under helgen och två veckor framöver.

Här på vk.se och i VK papperstidning är det mycket reklam för borgerligheten. Det senaste året har VK papperstidning pepprat med folkpartister på sidan 2. Ibland har jag läst dessa politiska’kåserier’ och jag måste säga att det för det mesta håller en förvånansvärt låg kvalitet. Jag kan inte säga att jag minns en enda spalt.
Det är klart att folkpartiet vill sprida sitt budskap i sina egna tidningar men jag tycker nog att man kunde välja lite bättre profiler som skriver.

Min absoluta idol inom tidningsbranchen är Dala Demokratens Göran Greider. Han älskas av många borgare också och uttrycker sig både i tal och skrift som en fullblodsmänniska.
Att lyssna på honom i SR P1 söndags-panelen är ren njutning och att läsa hans ’blogg’ Greiders dikter och Ledare ger råg i ryggen i kampen mot kapitalet och högervridningen. Och då är Greider ’bara’ sosse. Vad jag vet. Kanske den tydligaste röst som sossarna har i Sverige. Hoppas han aldrig blir politiker utan hänger kvar där han är.

Annars är min politiske Europa idol Spaniens premiärminister José Luis Rodríguez Zapatero. Han är lika gammal som jag och jag tror att han var republikan (högerman) som till slut fattade mod och hittade rätt till det spanska socialistiska arbetarpartiet.
Det känns tryggt att så stora länder som Spanien är social-demokratiska.

Åter till EU-valet. Det är viktigt att vi röstar och jag tror att fler än någonsin kommer att rösta. Inte bara för att Piratpartiet drar utan för att det känns i luften.

Nu blir det shoping av mat. Tack för att mataffärerna är öppna på kvällen…

Go´natt!

2 kommentarer

  1. Umeåboende

    Håller med om att det är bra att mataffärer är öppna på kvällstid. Det ger att fler kan handla oavsett arbetstid, ganska solidariskt egentligen.
    Och skapat av näringslivet tack vare konkurrens och mångfald, där de enskilda mataffärerna får bestämma. Mer genom en borgerlig politik som inte vill styra uppifråm likt vissa ideologier åt andra håller och fack som ibland vill begränsa för kunden. Kanske kan det passa som ett budskap vid en predikan om öppna affärer på kvällstid.

  2. Larsa

    Precis som jag och många andra jobbar på dygnets alla timmar och alla dagar under ett år utom en enda dag, 1 maj, så ska väl mataffärer vara tillgängliga.

    Men jag tycker att vi ska ha kooperativa mataffärer där pengar och vinst går tillbaka till kunden och affären och inte till enskilda näringsidkare som tjänar miljoner på att tillhandahålla mat. Ica handlarna gör sig enorma pengar på vårt behov av mat.
    Sjukvård, livsmedel, energi, järnväg och en hel del annat bör vara kollektivt ägt. Det är inte alls bara en borgerlig fråga detta med service. Däremot är jag livrädd för borgerlighetens angrepp på vårt kollektiva arv såsom pensioner, kollektivavtal, skolor och sjukvård. Jag tycker att all privatisering av kollektiva medel är av ondo.
    Självklart vill jag göra gudstjänster kring livsmedel och tillgänglighet. Kanske kan du komma med flera tips så kör vi den till hösten. Bra förslag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.