Larsa Rännar, Umeå

Hektisk tid

bostaden.umea.seStipendie-pedagog-historie-fysik Gränd. Så här ser/såg/kommer det att se ut.

Det är nu, precis nu som allt ska hända. Avslutningar, vårfester, föräldraträffar etc. Hörde ett kåseri på radion av Tjelvar Otterbjörk, tror jag. Nå han pratade om att det är nu som alla sporthändelser inträffar, speciellt fotboll. Under sommaren så spelas inte många matcher. Precis då när planerna är som grönast och publiken som ledigast.

Det känns så med allt annat oxå. Det är nu allt sker. I sommar blir det bara enstaka händelser. Varför måste allt hända nu? Är det för att vi väntat så länge på att ngt ska hända och så fort som solen tittar fram, då kommer allt ut.

Jag minns mitt första sommarjobb, på Ålidhem. Jag gick i åttan på Mimerskolan och bodde på Soffehäm. Men nu skulle jag måla staket och rusta upp lekparker. Ett staket finns faktiskt kvar har jag sett efter 34 år. Visserligen känns det som igår men tänk vad som hänt på Ålidhem på 34 år. Jag minns att jag drömde där jag gick bland husen, att jag en dag skulle bo i dom där urläckra lägenheterna. Jag skulle laga mat kollektivt och släntra iväg till Universitetet och studera. Sen skulle jag få ett välbetalt jobb och kunna resa.

Jag ni kan ju ana hur det blev. Jag har faktiskt bott på Ålidhem, Kandidatvägen. Långt från Universitetet och bara ett halvår. Och det var efter mina studier i Uppsala.
När jag läste i Umeå bodde jag på Mariehem.
Men staketet finns kvar. Det där måste jag skriva mer om nån gång, det känns som att jag har hur mycket som helst att berätta om tiden på -70-talet.

Nu ska vi cykla till dagis lillan och jag.

Hare´

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.