Tårar och besvikelser: Om ett halvår är Västtegs Skola ett minne blott!

GoogleVästteg? Nää den ska läggas ned!

Hej.
Idag klockan 11.00 samlades hela skolan i matsalen för att höra beslutet som politikerna dragit ut på i flera år: Ska Västtegs Skola läggas ned och bli ytterligare ett dagis i området?

Rektor Louise ställde sig mitt i salen med handen i luften som ett tecken på tystnad.
– Nu har jag varit på mötet och politikerna beslutade att… Västtegs-skolan kommer läggas ned.

Det blev helt tyst. Sen började det, tårarna rann, på både lärare och barn. Minst 10 stycken elever grät och hälften av lärarna hade också svårt att hålla tårarna tillbaka.´

När jag gick tillbaka till klassrummet slog det mig: Om ett halvår är Västtegs Skola ett minne blott. Alla naturdagar, alla avslutningar och aktiviteter, är slut. Inget mera. Det berör inte mig eftersom jag går på Tegs Central när Västteg stänger men det känns ändå hemskt. Att inte kunna hälsa på eller att tänka att den skolan jag gick på i 6 år inte finns kvar…

Kommentera din åsikt om beslutet, snälla!

/William

11 kommentarer

  1. Rebbe

    Jadu jag har ju gått på västteg skolan och de va typ en av dom bästa åren i mitt liv. Har så många minnen därifrån. Synd att dom lägger ner den. Kommer sakna den skolan.

  2. Kicki

    Verkligen trist, men dagens samhälle ser ut så här med nedläggningar och centraliseringar. Sen är det ju bättre att få ett besked, även om det är negativt, att vänta mår ingen bra av. Njut av din sista termin i din toppenskola.

  3. Cecilia

    Det var tyvärr inget oväntat för när jag lämnade Västtegs skolan och skulle börja 7:an så sjönk elevantalet rätt drastiskt. Det var en fin skola saknar vaktmästaren som var då, Johan 🙂 och min favoritlärare jag hade Elisabeth!

    Jag tycker det är jättetråkigt för alla de barn som går där, varför ska man trängas och vara 30 elever i en klass? Mycket handlar ju också om att eleven skall kunna få den hjälp och stöd den behöver. Men det råder sådana här tider med nedskärningar och varsel. Tråkigt att höra!

  4. Städarn

    Jepp, klart jag läser bloggen, har även kollat in dina filmer, du har talang. Pysslade själv lite med film förr i tiden, men har ingen kamera längre.

  5. Veronica

    Sen så kan man ju undra över hur det kommer att bli på böleängsskolan, redan idag är det ”trångt” på den skolan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.