Livet är som en film med skräck, humor, sorg och glädje i ett… Men tänk om man fick en fjärrkontroll!

Scanpix/Google - Montage: William Markström SpetzLena! Fånga livs-fjärren!

Hej!
Om du fick chansen, skulle du börja om ditt liv då? På en ny och fräsch bana? Det skulle inte jag. För även om vi har gjort misstag fler gånger än man kan räkna, så är man fortfarande en människa. Om man kan räkna alla sina misstag när man är över 1 år, då är man inte mänsklig. Och alla svåra och jobbiga saker som har hänt – skulle man vilja gå igenom det igen?

Så kan man tänka.

Men tänk om man fick den chansen. Chansen att få uppleva allt igen. Alla fantastiska händelser och ögonblick i repris. Skulle du vilja det? Inte jag. För då skulle dom minnerna inte vara unika längre. Då skulle något så underbart inte vara lika underbart i repris.

Så om man kunde spola tillbaka, pausa, spola fram… Tänk om man fick en fjärrkontroll till livet. Nä, då skulle jag leka Extreme Fjärrkontroll med den och förstöra den. Eller kanske använda den till DVD:n? Eller kanske… donera den till Hjärt-Lung-Fonden med den långa reklamen där Lena Endre sitter i ett hus vid havet och babblar om hur fort man blir gammal? Ja, så får det bli! Lena, fånga fjärren!

2 kommentarer

  1. Stina

    Har du sett filmen Click? Adam Sandler spelar en kille som får tag i just en sådan fjärrkontroll som man kan pausa, snabbspola sitt liv mm. En komisk, men också mycket sorglig film.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.