Cigaretter är droger

text.nuVänstra lungan = Ikke-rökare
Högra lungan = Rökare

Det är någonting jag har funderat på länge nu. Det här med cigaretter, det är väl ungefär som knark fast lagligt? Man blir ju väldigt lätt beroende, och det tar stor skada på en… Ibland leder det ju tillochmed till cancer och annat skit. Och snart börjar jag på Högstadiet och där är det enligt de flesta mycket cigg och tjuvrökning. Där anses det ju till och med vara coolt att röka, och det är just det jag inte fattar. Häftigt att suga in något dödsfarligt i lungorna och sedan skryta om det?!?! Kanske är det ett tecken på att man vill vara som de vuxna, men man liknar ingen normal vuxen. Man blir bara ett tidigt uppslag av någon som har fastnat i ett farligt beroende. Hemskt coolt?

Men kan man inte sluta sälja cigaretter då? Ja! Visst kan man det! Än fast de skulle börja smugglas in och än fast det skulle leda till våldsamma demostrationer så räddar det ju ändå liv. Och det går väl ändå före det mesta?

Hmm, Nej, jag ska aldrig röka. Inte ens testa… Fast så låter det nu, tänker ni då. Men nej, jag vet att jag kommer ALDRIG stoppa en cigarett i munnen, fast i och för sig, om jag blir tvingad av Jesus morsa och pistolhotad av Buddha, samtidigt som dom skriker ’Rök, Rök NU’, så har jag nog inget val. Men det är endast vid ett sådant undantag.

Så avslutligen är cigaretter knark? Enligt mig, ja.
Enligt er? …

Ha det bra
/William, ikke-rökaren

4 kommentarer

  1. Kiip

    Jag håller med dig.

    Det kan se ganska coolt ut med ungdomar som röker, men en nikotinberoende hostande gammal tant är inte så häftigt.

    Och tänk på hur mycket pengar du sparar.

  2. Matilda

    Egentligen.. så är det ju knark fast inte lika farligt eller vad man ska säga, knark är ju lite ”tyngre”.
    Men, cigaretter är bara skit. Ska inte säga så mycket, har rökt själv men ändå,knark är bajs.

  3. Celina

    Nikotin klassas faktiskt som en drog, ja. Det skulle även alkohol göra om det hade upptäckts idag. Men eftersom det har funnits så länge och tobak/alkohol industrin är så fruktansvärt stor och det ligger så mycket pengar i det kan man inte ta bort det heller.

    I’d say att köpa Cigg är att betala för dålig hälsa, cancer och barnarbete som dödar massor av fattiga och oskyldiga barn varje dag. Bra val. =__=’

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.