Så här känner jag inför att börja högstadiet

Gääääsp! Godmorgon.
Vaknade av en glädjesyn, strålande sol och inte ett moln på himlen, eller jo, liiiiite moln finns det kanske men ni fattar känslan… Man tänker bara Yes när det är så, speciellt som det har varit skitväder både i Umeå och Piteå i veckan.

Men nu till något helt annat. Nu är det ju sommarlov, och i augusti så börjar jag i 7:an på TC. Ny skola, nya kompisar (fast jag "får med mig" typ 6 st från förra klassen), nya lärare och framförallt: Nya toaletter! Haha, näe, jag ba skoja. Hur som helst, ska det bli jättekul, men också ganska nervöst, för man har hört mycket rykten om knark, mobbning och så vidare. Hoppas jag inte råkar ut för någon idiot, för det är så här att jag är ganska feg när det gäller, fast i för sig, bara ifall de är större – eller äldre, eller ja, ni fattar känslan nu också va?
                                                                        
Jag ska ju börja
i biss-klass, bild-och-slöjd, och både jag och morsan blev stum när vi hörde att jag ska ha samma lärare som henne. Då måste han va, typ? 160? Han heter Alfredo Castro och jag har googlat honom (på mammas förfrågan) och det visar sig att han har "lyft upp bildämnet i Umeå och speciellt på TC".


Okej, och när jag börjar på nya skolan, ska jag superblogga om allt hemskt deverse roligt som händer – om jag överlever första skoldan vill säga.

2 kommentarer

  1. Amanda

    Det kommer gå bara bra. TC är en bra skola, kanske inte den bästa. Men det är inget fel på den. Fritidsledarna är helt grymma, och jag kan utan att ljuga säga att jag kommer att sakna både dom och skolan. Hur sjukt det än låter.
    Vist mobbning och så, men att försöka krypa undan det är omöjligt, så är det på alla skolan vars man än kollar så finns mobbningen alltid där.
    Och det med knarket, vist det kan jag nog inte säga att det är varken sant eller falskt, men efter det jag hört det så låter det som det är sant. Men så är det på dom allra flesta högstadie skolor. Jag blir mer förvånad om det inte skulle hända.
    Vist är det lite obehagligt att komma som 7a till en högstadiet, det tyckte jag. Men efter några dagar, någon vecka kände man sig inte så jätte liten längre, gjorde inte jag i alla fall.

    Och stå på dig, är det någon som jävlas med dig, ge tillbaka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.