Aldrig alkohol! Aldrig!

Imorgon är det ju valborg, och det är väl många högstadieungar gör sin alkoholdebut, d.v.s dricker för första gången, när de är på fest eller så. Själv så kommer jag aldrig dricka. Och ja, haha, jag vet hur det låter, men har jag bestämt mig så har jag. Samma sak med det här att jag aldrig ska snusa eller röka (fast det blir väl lite lättare). 

Jag menar, jag har levt hela mitt liv lycklig utan någon sorts alkohol, varför skulle jag vilja ha det då, om det egentligen bara är dåligt för mig? Jag kan dricka Cola! Jag kan passa in utan att ha en öl i handen!

Som imorgon, jag ska på en fest, med en klasskompis och hans familj, men att jag skulle komma i kontakt med öl/sprit/vin kommer inte på frågan. Det är äckligt! Och då menar jag inte smaken, för det har jag ingen aning om, utan själva grejen. Att dricka sig full – speciellt när man inte ens är vuxen..

Så jag förstår egentligen inte hur alla ungdomar tänker, jag är ju i många av deras sitsar. Är det av ren nyfikenhet? Eller är det att man blir gladare? För jag kan för f*n vara glad ändå.

Min mattelärare sa förresten att chansen är dubbelt så stor att man blir alkoholist om man börjar dricka för tidigt. 

Men om jag har kvar bloggen om några år, så får vi se om jag kan bevisa att jag inte behöver alkohol i mitt liv..

Godnatt.
/W

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.