Svar på kommentar: Kickass

Jag skrev nyligen i ett inlägg om att jag nyss hade sett filmen Kick-Ass, och att jag tyckte den var bra.

Fick då denna kommentar…

Svar:
Hej Karl-Gustav. 
Jag måste börja med att tacka för din kommentar, jag tror det är många som känner liknande saker angående mig och mitt liv, men inte säger till, men det gjorde ni. Bra!

Hursomhelst, om du vill veta anledningarna till att jag såg filmen är för att den hade höga betyg och många av mina kompisar sa att den var bra. För saken är den att…det är ju bara en film. Underhållning. Och jag förstår om ni är oroade över att ungdomar blir underhållna av sådana här saker, och sanningen är ju att många faktiskt tycker sånt här är spännande. Sedan skrev jag ju att jag tyckte den var bra, men inte riktigt min stil, och att jag vanligtvis inte brukar titta på så mycket pang-pang. Men man måste våga pröva. 

För allvarligt talat, om man inte vågar testa nya filmer, vad ska man då våga testa i livet?

2 kommentarer

  1. Elin

    Visst är den bra! Själv är jag lite less på att vi ska skydda barn och ungdomar från allt hemskt. Så länge vi lär dem vad som är rätt och fel, är en våldsam film inte farligt. Visst var Kickass rå, och kanske inte en film för en 12-åring. (Tjejen är ju egentligen rätt skadad av sin pappa). Men å andra sidan tar filmen upp en viktig fråga – varför är gemene man så rädd att ingripa när något händer? Varför väntar vi på ”superhjältar” som ska rädda oss?

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Så klart jag inser, att jag som är 68 år aldrig kan ha samma uppfattning om onödigt underhållningsvåd som det i Kckass, som yngre människor har.

    ”Budskapet” som du ser i filmen är helt klart viktigt, men det hade man ju kunnat få fram på annat sätt, eller hur?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.