Att införa skolk i betygen

Från och med i höst ska det alltså införas skolk (oanmäld frånvaro) i terminsbetygen. Det är Jan Björklund och hans klans lilla bestämmelse. Och jag blir så jävla arg, fy fan!

För det första kommer det att bli jävligt svårt för rektorer och lärare att definera skolk, för det kan vara många andra saker. Till exempel, jag var på elevdialogen i onsdags (ett möte för elevrådare), och jag tror inte att elevrådets ansvariga har orkat gå in på "Skola24" och skrivit in giltig frånvaro åt mig. Då har jag alltså "skolkat" från 8 till 12, vaddå, vad får jag då i engelska, ett svagt G? Tack William, men bra kämpat ändå..

För att inte börja prata om ungdomar som är mobbade och utsatta… Ibland är det faktiskt det enda rätta att inte vara i skolan, allt handlar om omständigheterna, och hur det ligger till just då. Men det vet ju inte politikerna, dom sitter ju inte direkt ute i klassrummen med oss. Så hyfsat bra i teorin det här, det kan jag hålla med om, men ett skitförslag i praktiken. Välkommen till verkligheten politiksnissar.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.