Ser lovande ut för Lissabon

Piteå kl 10:53

Sitter i bilen på väg till ett ledarskapsseminarium i Luleå. Det blir intressant. De brukar hålla mycket hög klass och man får alltid med sig något matnyttigt.
När jag surfade runt på nyhetssajterna såg jag irländarna förmodligen har röstat JA till Lissabonfördraget Det låter lovande.
 
Jag har svårt att förstå argumenten mot ett fördrag som ska göra EU mer demokratiskt och bättre fungerande nu när medlemsländerna blir fler och fler. Men det är klart; är man emot europasamarbetet och internationell solidaritet och tycker att varje land ska sköta sig själv är det väl logiskt att rösta nej.
 
Jag är inte ett Dugg förvånad att Sverigedemokraternas partiledare Jimmy Åkesson, varit på Irland och kampanjat för Nej-sidan tillsammans med de ett antal andra nationalistiska partier. Skrämselpropagandan har varit intensiv.
 
Svårare är det att förstå varför så många vänsterpolitiker i Sverige har hamnat på samma linje. Har det där med internationalism spelat ut sin roll för Vänstern här hemma. Eller handlar det bara om att vinna röster. Vi människors är ju ofta skeptiska för det nya och okända?
 
Men som de brukar säga på det där ledarskapsseminariet jag är på väg till.

Om Du vill utvecklas måste Du våga ta steget ut ur Din personliga trygghetszon.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.