En dag med partiledningen

Arlanda kl 16:17

Sitter på och väntar på flyget hem från storstan. har varit på ytterligare ett sammanträde med Folkpartiets partiledning.
 
Jag måste medge att det är ett spännande och viktigt uppdrag. Särskilt nu när vi har fått förtroende att leda landet genom den djupaste internationella lågkonjunkturen sedan 30-talet. Mycket av vårt arbete i partiledningen handlar naturligtvis om att formulera ställningstaganden inför regeringssammanträden.
 
Och det ser rätt lovande ut just nu. Många siffror pekar uppåt just nu, tidigare och kraftigare än många experter trott. Dessutom har vi bibehållit de starkaste finanserna i Europa, vilket gör att vi dels har råd att stimulera ekonomin mer än många andra, dels slipper den smärtsamma budgetsanering som många länder kommer att tvingas till under nästa högkonjunktur.
 
Vem minns inte Göran Perssons stålbadskurer under 90-talet!
 
Två saker slår en:
 
1. Vi kan vara glada idag att vi inte lyssnade på Mona och hennes vapendragare då de ropade efter mer pengar till allt och alla. Då hade vi dels stått inför räntehöjningar, dels inför kraftiga åtstramningar av ekonomin under nästa mandatperiod.
 
2. Vi kan vara glada att det inte är Vänstertrojkan som styr landet just nu. Det är i tider av kris som regeringsdugligheten prövas: Det är svårt att se hur dessa tre partier med vitt spridda ståndpunkter kunna lotsa oss genom lågkonjunkturen och skapa det grundmurade förtroende för svensk ekonomi som vi nu faktriskt har.

Men jag kanske har fel. Vänstertrojkan kanske kommer med en ansvarsfull OCH GEMENSAM budgetmotion i morgon. Vi får väl se.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.