Arlanda igen

 

Sitter än en gång på Arlanda och väntar på flyget. Har varit på partistyrelsesammanträde hela dagen. Det är mycket nu inför Folkpartiets Landsmöte (=partistämma) senare i höst.
 
Idag har vi behandlat avsnittet arbetsmarknad och arbetsrätt. Som gammal fackordförande och socialliberal är jag glad att Folkpartiet står upp för den svenska modellen som bygger på avtal mellan parterna och lagstadgad anställningstrygghet.
 
Sedan nöjer vi oss inte med det, utan inser också att anställningstryggheten ytterst handlar om att vi har livskraftiga, konkurrenskraftiga företag i det här landet. Ibland verkar detta egentligen helt självklara konstaterande vara helt frånvarande i debatten.
 
Något som också behandlades var ett avsnitt som beskriver vår liberala vision för Sverige de kommande åren. Med arbetsnamnet ”Ja till framtiden”.
 
Särskilt nöjd är jag att en enig partistyrelse gick på mitt förslag att förtydliga vår ambition när det gäller framtidens infrastruktur, med skrivningen: ” Sverige skall fortsätta arbetet med att bygga ut och modernisera landets järnvägsnät”.

Gissa vilken ”järnvägsstump” som jag i första hand tänkte på.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.