Svininfluensa och S-populism

Jag har fått lära mig att man alltid ska försöka se något positivt i det som händer och sker. Så nu ska jag verkligen anstränga mig.

Jippiii, jag behöver inte vaccinera mig. Jag kommer att vara immun mot svininfluensan i flera år framöver. Jag har nämligen fått den redan nu. Dessutom har har jag ju kunnat ta del av debatterna i riksdagen under dagen, i stället för att flyga ner till SKL-möte i Stockholm. Klimatsmart minsann 😉 

Men för att vara lite allvarlig. Dagens debatter i riksdagen får en verkligen att undra hur de de resonerat de där partistrategerna i Sossehögkvarteret på Sveavägen. Ungefär så här har det förmodligen låtit:

– Vi säger Nej till FRA-lagen, trots att det var vårt och Thomas Boströms förslag från början. Va smart, det genomskådar nog ingen.

– Sedan får Östros dundra mot varje nytt steg i jobbskatteavdraget, och så accepterar vi dem i tysthet i efterhand. Det är ju så impopulärt med skattehöjningar för vanligt folk.

– Mona får gå ut med att det egentligen är regeringen fel att utanförskapet ökar. Folk har nog glömt det här med finanskrisen.
 
– Men stopp nu, avbryter någon modig medarbetare. Hur populistiska tror ni vi vara utan att väljarna genomskådar det?
 
En lång och besvärande tystnad breder ut sig i rummet. Till sist tar chefsstrategen till orda:

– Att döma av de låga förtroendesiffrorna för vår statministerkandidat, är det nog redan för sent. Vi kör på som vanligt!

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Tore

    Eller vad sägs om den de här:

    För att få svenska folket att supa mindre och minska antalet våldtäkter, våldsbrott, fyllskallar i trafiken etc. så:

    1. Sänker vi alkoholskatten. Då handlar säkert folk mindre.
    2. Ökar öppettiderna på systemebolaget. Då handlar vi säkert mer sällan.
    3. Gör det lättare att importera mera. Så importerar vi mindre.
    4. Bjuder våra barn på alkohol så att dom lär sig hur man dricker. Så dricker dom garanterat inget med sina kompisar ute på stan.
    5. Serverar alkohol på så många evenemang som möjligt. Så blir vi säkert friskare och sjukskriver oss mindre dagen därpå.
    6. Ska vi se till att det finns starköl och vin på ICA. Då hoppar nog de flesta över vinet på onsdagarna.
    7. Ökar på den tillåtna gränsen för alkoholintag för en fullvuxen karl, som oftast rattar båten, när det gäller att köra båt från 6 stora starköl till åtminstone 8, enbart för att vi är vuxna och det är vår rättighet att dricka några öl och ingen ska säga åt oss att spola kröken för det är överförmynderi. Då åker säkert fler barn ännu säkrare i alla båtar.

    Tack och lov att Folkpartiet har insett att vi i sverige verkligen behöver mer alkohol och att folkpartiet ska göra det lättare för oss att dricka mer. Tack!

  2. Håkan Lindh

    Svar till Tore (2009-10-14 23:58)
    Till Tore:
    Intressant uppräkning Du gör. Men jag kan faktiskt inte förstå Din ironiska slutkläm. Folkpartiet är ju emot allt det där. Vi är liberaler i mycket, men definitivt inga ”drogliberaler”

  3. Tore

    Men folkpartiets inställning till alkohol är betydligt mer liberal än vad som är bra för folkhälsan. Det är väldigt många som drabbas hårt av alkohol, inte minst barn, men det pratas sällan om det från politikers håll.
    Om du verkligen tycker att det var en intressant uppräkning fastän jag är ironisk på slutet så blir jag glad. Tack för att du tog dig tid att svara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.