Trollet som sprack

 

Det finns ett talesätt som säger ”Om man drar fram trollen i dagsljuset så spricker de. Nu har det sverigedemokratiska trollet definitivt spruckit.
 
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson skriver i en debattartikel ”Islam är det största utländska hotet mot Sverige sedan andra världskriget. Dagens mångkulturella svenska maktelit är totalt blind för farorna med islam”
 
Sverigedemokraterna strategi har varit att tona ned sin främlingsfientlighet och bredda sin politik för att framstå som rumsrena. Ändock kokar i princip alla deras förslag ned till att ”problemet” egentligen handlar om invandringen. Med syndabocksretorik och unken skrämselpropaganda försöker man skapa en våg av hat och fördomar. Och på den vågen hoppas man kunna surfa ända in i Sveriges Riksdag.
 
Alla riksdagspartier har tydligt sagt att man inte tänker ha något samarbete med Sverigedemokraterna. Ändå finns det de som försökt knipa politiska poäng på den frågan. Sådant taktiserande gynnar bara Åkesson och hans syften.
 
Jag har alltid hävdat att det enda sättet att möta främlingsfientliga, populistiska partier som Sverigedemokraterna är att visa vad de står för och bemöta deras åsikter i sak. Dra fram trollen i ljuset. Nu har Jimmy Åkesson ordnat detta på egen hand. Det tackar vi för.
 
Trollet sprack!
Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Håkan Lindh

    Svar till Mats (2009-10-19 17:26)
    Till Mats:
    Jag förstår att frestelsen är stor att försöka vrida även denna fråga till Vänstertrojkans fördel. Ibland kan det dock vara på sin plats att säga till en politisk meningsmotståndare: ”I just denna fråga är vi helt överens. Bra skrivet” Det väcker en viss respekt bland läsarna.

    Jag tror faktiskt att mitt senaste blogginlägg om Sverigedemokraterna är ett sådant tillfälle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.