Värmande ord

 

I lördags när jag var på ett helt opolitiskt arrangemang, kom det fram en person till mig och sa:
 
– Jag har jobbat inom skolan och trots att jag är socialdemokrat måste jag säga att Ni i Folkpartiet är helt rätt ute när ni vill satsa på språkundervisning tidigt i skolan. Våra barn och ungdomar kommer att behöva bättre språkkunskaper i framtiden.
 
Bakgrunder är Jan Björklunds förslag att man ska börja med engelska redan i ettan och att kinesiska ska bli ett andraspråk som ska erbjudas i skolorna.

Det är sånt som värmer och ger extra energi i ens politiska arbete.

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Lennart

    Jag vill inte förmörka din glädje, men kan ändå inte låta bli att citera en lärare jag mötte i somras:
    – Jag har jobbat i skolan sedan 60-talet och har ett brett kontaktnät, men jag har inte hört en enda kollega säga något positivt om Jan Björklund

  2. Håkan Lindh

    Svar till Lisbet Olofsson (2009-10-19 08:07)
    Håller med dig. Tillgång till språket är en nyckelfaktor. Nu har man väl kommit fram till att det t.o.m. är en fördel för barnens språkutveckling att man tidigt får börja nosa på ett andra språk.

  3. Håkan Lindh

    Svar till Lennart (2009-10-19 06:51)
    Till Lennart:
    Det finns naturligtvis olika politiska uppfattningar även inom lärarkåren. Men jag har exempel på att man firat med tårta ute på vissa skolor, t.ex när Björklund rattade om gymnasiereformen, eller när han lägger förslag på att uppvärdera läraryrket, eller…. osv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.