Stabiliseringsfond för välfärden

Allians för Skellefteå har idag presenterat vårt förslag för hur den kommunala kakan ska fördelas de närmaste åren. En stor nyhet var vårt förslag till Stabiliseringsfond för välfärdens kärna i Skellefteå något som vi menar är ett rimligt och ansvarsfullt sätt att hantera den ansträngda ekonomiska situation vi befinner oss i.

Skellefteå kommun befinner sig i en mycket ansträngd ekonomisk situation. Som industristad har vi drabbats hårt av den globala finansiella krisen med en mycket kraftig och snabb konjunkturnedgång som följd.
 
Varje ansvarskännande ledamot i Skellefteås kommunfullmäktige bör fråga sig vad vi kan göra för att i detta läge mildra effekterna av krisen för kommuninvånarna, värna välfärdens kärna, bidra till att lyfta vår region ur konjunktursvackan och rusta vår kommunstark för framtiden.
 
Vi har lagt vårt förslag, som ett erbjudande till de tre övriga partierna i fullmäktige. Låt oss komma överens om en modell med en stabiliseringsfond för Skellefteå, byggd på ett konjunkturanpassad avkastning från Skellefteå Kraft.

Det vore ett ansvarsfullt sätt av oss alla att överbrygga krisen och rusta skellefteå för framtiden.

Läs hela vårt förslag om våra och övriga budgetförslag här: http://norran.se/nyheter/norrochvasterbotten/article349728.ece

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.