Ödesstund för SAAB?

Det sägs att framtiden för SAAB avgörs i natt av tretton män i Detroit. Jag tvivlar på att det stämmer.

Jag tror att avgörandet ligger i hur seriösa de övriga spekulanterna på företaget är. Och om någon av dessa har en fungerande plan för att få Saab lönsamt. I längden går det ju inte att driva ett företag med förlust år efter år.

Maud Olofsson har fått en del kritik den senaste tiden, men när det gäller hanteringen av krisen för bilindustrin har hon agerat klockrent och förtjänar beröm. Näringsdepartementet har gjort vad man kan för att underlätta för en affär, samtidigt som man varit väldigt tydlig med att staten INTE skall äga och driva bilföretag. Inte heller pumpa in miljarder av medborgarnas skattepengar med den uppenbara risken att de försvinner in i de Amerikanska biljättarnas gigantiska svarta hål.

Bra jobbat Maud!

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Pelle

    Länge sedan du ”bloggade” har du haft time out och funderat på alliansens politik?

    Om inte så borde du göra det – du berömmer Maud Olofsson – en människa som passivt sett på när en för Sverige viktig industri troligen försvinner på grund av henns passivitet -det visar på ditt dåliga omdömme.

    Alliansen har bara ställt till med ”Djä…skap” under sin tid vid makten, där man koncentrerat sig på att sänka skatten för dom som redan hade det bra – ungdommar – sjuka – arbetslösa – pensionärer dom har ni övergivit – SKÄMMES!

  2. Håkan Lindh

    Svar till Pelle (2009-12-01 10:56)
    Nej, jag har definitivt inte tagit time-out. Har istället haft en extremt fulltecknad kalender de senaste 3 veckorna. Det blir så ibland.

    Jag vidhåller att Maud och näringsdepartementet skött krisen för fordonsindustrin på ett bra sätt. De har vidtagit de åtgärder som man bör och ska vidta. Jag gissar att en s-regering inte agerat så mycket annorlunda, även om det kommit lite populistiskt oppositionsbuller från dem

    Trevligt förresten att Du saknat mig på bloggen 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.