Håll tummarna för oss

Efter att ha väntat på lift i ungefär en halvtimme vid E12 i Vindeln dök plötsligt en skön typ (måste berätta mer om honom senare) från Kramfors upp och körde oss hela vägen till Husbondliden där Lapplandsveckan pågår sedan i går. Väl framme började direkt jakten på boende för natten, och det dröjde inte länge förrän de hjälpsamma människorna på expeditionen, och vänlige Sven-Olof Dahlgren från Rusksele, både styrt upp paltmiddag och ett tält till oss.

lifta luffen Husbondliden Lappis Foto: Izabelle Nordfjell

Gött, tyckte både jag (Josefin) och Sven-Olof. Och det tyckte Izabelle också!

Efter den utsökta middagen ville Sven-Olof att vi skulle öppna en dörr, så då gjorde vi det. Jag utbrast, på riktigt: ”awww!”, när jag såg min egen nuna.

Här skriver jag reportaget till morgondagens papperstidning. Jag hade först en stol, men den hade visst någon annan paxat, så jag fick flytta på mig.

Vid sjutiden pågick ett stormöte i stora tältet här på Lappis. Där träffade vi helt plötsligt den här härliga människan! Tom Juslin!

Några gulliga ungar käkade glass.

Nu börjar mörkret lägga sig över Lappis i Husbondliden. Vi har, som jag nämnde lite högre upp, fått låna ett tält, sovsäckar och liggunderlag av supersnälla Ingrid Jakobsson från Rusksele. Nu håller vi tummarna för att det inte kommer regna i natt, och att vi slipper mygg’n. Håll gärna tummarna ni också, är ni snälla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.