Måsar, bullbak och hopp

Tisdagens räddning kom när snälla förskolan Daggkåpan i Lycksele erbjöd oss att låna dusch och torkskåp. Vi fick låna en dusch som inte använts på typ tio år (kanske mer). Funkade utmärkt och vi blev rena. TACK DAGGKÅPAN!

Efter att vi var rena och torra stod vi och liftade vid en mack i Lycksele med en dröm om att ta oss till Storuman. Det gick sådär, och det var rätt många bilar som inte var sugna på att stanna och plocka upp oss. Izabelle blev till och med så less att hon började fota måsar i stället. Tills…

… vi träffade de här sköningarna som var på väg just till Storuman (läs lite mer om dem i torsdagens tidning).

Våra magar hade kurrat i ganska många timmar och sköningarna var snälla och bjöd oss på världens godaste middag på Hotell Toppen.

Precis innan vi påbörjade frosseriet på hotellet ringde plötsligt telefonen. Det var Camilla Johansson som via en vän på Facebook sett att vi sökte boende i Storuman och direkt erbjöd oss sovplats hemma hos sin familj.

Camilla var precis på väg att baka vad som råkade vara världens godaste bullar. Tur för oss!

Ett av Camillas intressen är fiskar, och hon har hela fem akvarium hemma i huset på Hökvägen i Storuman. Izabelle råkade fotografera den fisk som Camilla gillar allra minst.

Camillas man Ante tog med oss på en guidad tur i vackra Storuman på kvällen.

Storumansightseeing.

Vi fick se fantastiskt fina Luspholmen.

Fyra tolvåringar på sommarlov (Maja, Klara, Sebastian och Gustav) skulle tälta för andra natten i rad och var på tisdagskvällen ute och lekte.

lifta luffen storuman Foto: Izabelle NordfjellSe så tjusigt det är i Storuman!

Vi avslutade sedan rundturen med ett avancerat kvällshopp på Utsikten.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.