Liza Jonsson (s)

Förväntningarnas tid

Nu börjar en ny årskull i skolan. Jag kommer själv ihåg den dagen och den förväntan jag hade. Att få börja skolan. Att få en fröken. Att få lära sig läsa och skriva. Att få lära sig räkna. Att få lära sig allt det där som storasyskonen kunde. Att få bli stor.

Alla som arbetar i skolan har ett stort och ansvarsfullt uppdrag. Jag har under våren besökt olika verksamheter och jag är imponerad av den kunskap som finns och det engagemang som jag har mött. Det möjliggör för våra nya elever att få sina förväntningar uppfyllda.

Vi som politiker skall ge alla som arbetar i skolan förutsättningar att ge alla elever det som de behöver. Vi måste bli bättre på att fånga upp de som har det svårt och inte når målen i skolan. Alla elever ska få lära sig på det sätt som passar dem bäst. Jag tror på att nyttja den moderna tekniken och att den kan tillföra något nytt i skolan som ger möjlighet för fler elever att hitta sin väg till lärande. Vi måste satsa på att fortbilda vår personal så att de kan ta tillvara de nya rön som forskningen presenterar. Nordmalings kommun är unik med att alla elever från år 1 har en egen dator. Vi gör en utbildningssatsning för lärarna så att alla skall vara delaktiga och ta tillvara de nya möjligheterna Vi satsar på att utveckla personalen i att lära av varandra – kollega handledning. Vi tillsätter förstelärare som skall vara drivande i utvecklingen.

Även jag lever i förväntningarnas tid. Det händer många spännande saker inom skolan nu och jag har aldrig haft en sådan stor förväntan på en positiv utveckling som nu. Jag känner en stor tilltro till vår duktiga personal som kommer att ta ett ordentligt kliv i att ge ännu bättre förutsättningar för alla våra elever.

Välkommen till ett spännande läsår säger jag till all personal.

Lycka till säger jag till alla elever – förutsättningarna  har aldrig varit bättre än nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.