Tack för ditt svar Patrik!

Det är konstigt vad vi kan vara överens och ändå tycker du att jag är ute och cyklar, då måste vi väl cykla tillsammans. Vi i Folkpartiet vill också att barnomsorgen ska vara nära hemmet. Vi lovar att alla orter som idag har en förskola även kommer att ha det om fyra år om vi får bestämma. Vi anser också att det är viktigt att de yngsta skolbarnen har nära till skolan, därför ska lågstadieskolorna i Ånäset och Bygdeå vara kvar. Vi tycker också att det offentliga rummet är viktigt och att vi måste underhålla vår gemensamma egendom, etc.

Det som tydligt skiljer (S) och (FP) åt är att vi inom Folkpartiet inte tycker att det är rimligt att fördela ut 55 barn på fem skolor. Därför vill vi lägga ner två lågstadieskolor. Vi tycker inte heller att det är rimligt att elever på Tundalsskolan mellanstadium ska behöva gå i klasser på nästan 30 elever, när det i Ånäset och Bygdeå inte ens är hälften så många elever i klasserna. Det är inte rättvist mot våra elever i byaskolorna att inte ha tillgång till skolsköterska, kurator, skolläkare och specialpedagoger i samma utsträckning som eleverna i Robertsfors har. För att säkerställa att alla elever får samma förutsättningar att klara sin skolgång, så vill vi samla alla elever från åk 4 i Robertsfors. Om detta är centralisering, så är det det.

Vi är inte heller överens i frågan om en framtida kommunsammanslagning. Även här så vill vi Folkpartister säkerställa att vi som bor här mellan två stora städer får tillgång till samma kommunala service som kommuninnevånarna i Umeå och Skellefteå får. En liten kommun är alltid sårbarare än en stor kommun. Huvudsaken är att förskolan finns kvar, vattnet kommer i kranarna och våra barn får den hjälp de behöver i skolan. Då är det ointressant vilken kommunlogga som står på kuvertet.

Gå och rösta på söndag och rösta rätt!

Magnus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.