Maria Hellström, Umeå

Jilin 5/1

Idag har vi haft den sista konserten för turnén, och jag måste säga att jag tycker vi har gjort ett bra jobb. Många har varit sjuka, mest förkylningar har det varit, men några har även varit dåliga i magen. Det har varit väldigt varmt ibland och kallt ibland, och ingenstans har det varit särskilt gynnsam akustik. Ändå har det låtit bra på konserterna tycker jag!

Idag kom vi till Jilin någon gång mitt på dagen. Jag passade på att gå en promenad efter lunchen. Staden är känd för att det blir så vacker rimfrost på träden vid vattnet, pga att vattnet kondenseras efter att ha blivit uppvärmt av industrierna längs floden. Det var jättefint med de vita grenarna, men jag tror bestämt att jag såg träd med frost även i Umeå när jag gick vid älven tidigare i vinter…

Efter promenaden vid floden handlade jag lite i en vanlig mataffär. För 7 yuan (ungefär 7-8 kr) fick jag fem klementiner, en godispåse och en flaska sprit… Ganska billigt! Spriten var mest tänkt som en souvenir, blir väl blind om jag dricker den kan jag tänka mig. Tyvärr var inte korken helt tät, så flaskan har läckt lite. Luktar inget vidare… Jag tror flaskan får bli kvar på mitt hotellrum.

Imorgon blir det en trött dag. Väckning kl. 03.15!! 4.00 går bussen som ska köra oss till tåget mot Peking, och när vi kommit dit ska en tapper skara bestående av mig och 15 personer till på utflykt för att se kinesiska muren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.