Lite då, lite nu och lite sen…

Gårdagens tempo kändes som om det gick i piano om man jämför med tidigare dagar. Riktigt lugnt, trots all fart och fläkt som man har fått vara med om. SKYLINE PARK var på gårdagens meny, till elevernas förtjusning. Många fötter trampade otåligt för att få komma iväg efter frukosten på morgonen. Själv hade jag ingen koll på bussens hastighet mot dagens äventyr men vid ett ställe konstaterade chauffören att tre kor försökte gå om bussen på väg mot fältet.
 
Regn kan aldrig stoppa en hjord med barn på väg mot en nöjespark, lärde jag mig när vi invarderade fältet. Instormandes kastade eleverna sig på den första bästa attraktionen ögonen föll på och sedan var de flesta igång konstant tills toaletterna stängde på stället. Jag flög högre än jag någonsin trodde att jag skulle våga, jag snurrade mer än jag borde och jag mådde sämre än jag hade tänkt mig. Men trots det var det en lyckad dag. Vissa elever skuttade omkring i regnet och hoppade på och av attraktioner som om det vore en brevbärare på cykeln. Andra tillbringade mer tid under tak för att hålla sig torra.
 
På väg hem hann man reflektera lite över vyer från dagen innan. De gröna ängarna, den blå himlen och Alperna. Att få se Alperna var en upplevelse och att få se ett slottet Neuschwanstein, som inspirerat Disney var inte helt fel det heller. 2,5 minuter hann vi också spendera på österrikisk mark. Vi hinner med mycket känns det som.
 
Att bo i en stuga med 4 andra tjejer/ tanter är en ny prövning. I morse köade 5 tjejer till toan. Mycket mystiskt med tanke på att vi bara är 5 som bor här. Snart skall vi rulla iväg mot Frankrike vilket skall bli skönt. Strasbourg är en stad som har många vackra vyer. Jag hoppas verkligen att eleverna får se allt det vackra som staden har att visa.
 
En sång som har följt mig på resan är en sång av Lina Sandell. Den har gett mig ett lugn.
 
”Hemma, hemma får vi vila efter slutad kamp och strid.
Hemma, hemma hos vår Fader väntar oss en evig frid.
Därför glatt framåt, ni bröder, löftesordet sviker ej,
Och ni kämpar icke heller för ett ovisst mål, ack nej!”
 
Hälsningar från Lechbruck am See i Tyskland
Magdalena
 

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.