Hemfärden

 

Igår tog vi vägen förbi Vätterns östra strand. Vi stannade och lagade mat i trakten av Gränna med vacker utsikt över Vättern. Det blev indonesisk gryta som varmrätt och till efterrätt litauisk kaka. Den litauiska kakan liknade spettekaka till utseendet men hade inte samma smak. Samfällt tyckte vi att den var god. Den var en gåva från Pavasarioskolan i Mažeikiai.

Resan fortsattes sedan mot Örebro och Gävle. I Tönnebro tog vi av mot resans sista övernattning. Det blev i mitt barndomshem i Arbrå. Vi anlände dit någon gång mellan tre och halvfyra på natten. De flesta sov redan i bussen medan andra gick in i huset för att sova.

Vi vaknade sedan till en varm och underbart vacker dag i mitt sköna Hälsingland. Efter frukost och städning fortsatte vi resan mot Vallsta där vi körde över Ljusnan, älven som rinner genom Hälsingland från nordväst till sydost. Ljusnan har fantastiskt fina sandstränder men denna gång hann vi inte benyttja oss av dem. Färden gick sedan vidare mot E4:an förbi skogar, bäckar, sjöar och blånande berg. Detta är Hälsiingland!

 

Gunilla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.