Stolt över Vården

Sköterskorna är i uppror, undersköterskorna är snart även dom i uppror, läkarna får mer press och mindre tid på sig med patienter och lönerna till, åtminstone dom förstnämnda professionerna då jag har mest koll och kunskap om dem, är under all kritik för låga för det slitiga arbetet som utförs. Löneutvecklingen är hånfull och den s k återhämtningstiden är ett rent skämt. Man får aldrig återhämtning. När det är ständigt kaos och brist överallt så blir det aldrig återhämtning. Hur kan det ens vara möjligt när telefonerna ringer, sms massutskick och jakt på ny personal är på högvarv hela tiden? Hur ska man som arbetstagare, och som arbetsgivare för den delen, någonsin få slappna av och hämta andan när verkligheten kräver att man gör så mycket mer än allt man kan, för att få skift efter skift att gå ihop?

Jag skulle verkligen inte vilja vara chef. Det kan inte vara lätt att försöka pyssla ihop 3 skift per dygn utan hjälp och stöd från dom högsta cheferna. Våra ”kära” politiker är inräknade i dessa högsta chefer. Det är ju trots allt dom som har tagit besluten över hur vår fina sjukvård och kvalitén på den ska vara. Så till er missnöjda olyckliga själar, gnäll på dom som faktisk har makt att bestämma om nånting och inte på dom/oss stackare som går på golvet och försöker göra allt vi kan med dom få medlen vi har!

Vi har i princip gratis sjukvård i Sverige men dom som är anställda inom vård och omsorg är inte gratis. Fast med det skulle man kunna tro med det system och dessa löner som finns för de anställda så kan man nästan säga att det är gratis även där!?

Bortprioriterad och ständigt jagad av kravet att kosta mindre, gör att man blir ganska så less på detta miserabla yrke. För det är just vad det har blivit; miserabelt. Väldigt tråkigt tycker jag att det är, för att själva vårdyrket är det mest viktiga yrket som finns! Det ska vi alla vara stolta över egentligen, att vi besitter de kunskaper och den makt som som vårdyrket innebär!

Av egna erfarenheter så brukar det komma en himla massa frågor när det kommer fram att man jobbar på sjukhus och på den avdelning där jag är anställd. Jag kan ju givetvis inte svara på allt men det är ändå alltid lika kul att vara den som ”kan” svaren på de frågorna som annat folk undrar över. Detsamma när man har barn och dom blir sjuka, jag känner mig så säker på hur jag ska hantera situationer just tack vare att jag är inom den bransch jag är inom. Mina kompisar ringer ofta och ber om råd och mer än gärna hjälper jag till med den kunskap jag besitter. Utan mitt underbara jobb så hade jag aldrig kunna dela med mig av den kunskapen. Ju mer folk vet ju säkrare blir det för alla att själva hantera sjukdomar med en trygg inställning på att antingen så klarar man det själv eller att vården klarar det.

Så till er stjärnor inom vård och omsorg,sträck på er och va stolt över er. Ni gör ett förjävla bra jobb!!

Så med ett premiär inlägg på denna nya blogg så kan jag äntligen stänga ner skärmen. There is more to come, just not now.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.