Investera mera

Idag har det varit en sån där dag som man inte riktigt vet vad som har hänt på 8-9 timmar när man varit och jobbat. Oredan, stressen, människorna, lokalerna… ja.. allt har bara känts så rörigt och i mina ögon och öron, luddigt.

Ljudvolym på 3609 decibel, spring i korridorer, larmklockor som tjuter, telefoner som ringer och kaoset i ens egen skalle gör det inte precis lätt att arbeta. Jag hoppas att jag lyckats få bortgjort det som skulle göras, har inte slutat tänka på jobbet sen jag stämplade ut och det känns inge kul. Det som är glömt är glömt. Det jag inte hann göra är kvar att göra för em personal eller morgondagens personal. Det är väl den tankeställningen jag borde ha för att undvika magsår.

 

Bemanningsfrågan är ju en stående punkt som finns på problem och förbättringslistan. Vi har kört igång med lönesamtal, tror att det är lönesamtal iaf. Har inte haft något än men jag förväntar mig att det kommer snart för det ska ju bli utdelning av nya siffror på lönekuvertet snart!

Jag hoppas att ALLA CHEFER verkligen tänker till innan det bestäms något. På alla avdelningar finns det avgångar, nytillkomna, rutinerade och mindre rutinerade anställda så om man nu vill att ens avdelning ska fungera så är det nog smartast att tänka lite längre än näsan räcker. En investering i personalen är på sin plats! Jag tänker att det borde bli lite mer tydligt att budgeten för personalekonomin borde höjas rejält om alla får en ordentlig löneökning, eller blir det fel? Om man nu sätter en ordentlig summa på sina VÄRDEFULLA arbetstagare så är det en morot för dom att vilja stanna kvar, ett tecken på att man faktiskt synd och att cheferna tycker att man gör ett bra jobb och att det är värdefullt för dom, och en signal från dom till högre höjder att vi ska ha mer pengar till våra anställda! Det borde kanske sätta lite sprätt på snåljåparna? Om en klinik börjar med detta så kanske det får ringar på vattnet och andra följer efter? Min förhoppning är att det ska dra iväg så mycket att det inte går att snåla in på budgeten inom vården längre. Det blir väl kanske inte gjort på en grisblink men det kanske kan sätta igång nånting som kan bli stort.

Eller jag vet inte.. Mitt huvud är så dimmigt efter dessa jobbiga dagar så nu tror jag att det ska pausas upp lite och ta en break från vårdtänket. Måste få vara ledig och faktiskt få känna mig ledig. Nästa vecka är det en jobbig vecka.. Börjar måndag och slutar måndag veckan efter med endast en dag ledighet. Tack för att den veckan inte är barnveckan, gissa vem som hade fått pris för världens tråkigaste morsa  isf?

Mot bättre tider!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.