Kom Igen Nu Chefer!

Imorgon har jag min första lediga dag på denna 8 dagars period med arbete. Har gått väldigt bra att stå ut med allt misär denna vecka. Vi har haft en bra start på veckan, mycket extra personal och faktiskt en del tomma platser iom hemgångar bla. Det har rullat på fint.

Dock är ju extra personalen ett misstag då det uppenbarligen är svårt att räkna ihop till rätt antal personer som ska vara på plats på dagarna, men det tackar vi och bockar för! Har hunnit med så mycket med patienter, nya medarbetare, nya rutiner som ska införas, studenter.. ja det mesta har hunnits med och det känns jätteskönt! Är så glad över att jag har fått tid att faktiskt få pyssla på med patienterna som behöver det lite extra. Jag hade ett par sådana patienter på min sida denna vecka och det känns fint att dom fått sig lite ompyssling UTAN att det ligger och stressar en tanke i bakhuvudet på att man måste skynda vidare till nästa patient. Älskar sådana här dagar! ALLA dagar borde få vara såhär fina som jag tycker att mina har varit.

 

Har kollat in lite jobbansökningar idag. Gör det faktiskt varje dag. Vet inte varför.. Har en fast tjänst på ett jobb som jag verkligen ÄLSKAR, det är ju typ som mitt andra barn och det vet alla som känner mig att jag tycker. Men det känns som att man vill ha koll på vad som finns ute, ifall det blir helt katastrofalt olidligt och ohållbart att jobba kvar. Hittills har jag inte hittat något som lyckas locka mig.. Vet inte vad annars jag kan tänkas vilja göra.  Sjukhuset är sååå roligt! Älskar min avdelning och det är ständigt nya saker att lära och lära ut för den delen. Det är nog det jag gillar mest med vården. Det finns alltid MER och NYTT att lära sig. Man slutar aldrig lära sig saker och för mig är det otroligt viktigt!

En annan otroligt viktig sak är mina kollegor! Vilka stjärnor! Vissa lyser såklart starkare än andra men alltså.. WOW. Dom är så underbara. Det är en sån stor orsak till att man trivs så bra som man gör. Utan mina kollegor så hade jag aldrig orkat ta mig igenom allt tjafs man fått stå ut med under åren. Ni är så jävla bra! Finns inga som är lika bra på att göra det ni gör, som just ni. Så jag hoppas att det inte är bara jag som märker det.

Jag hoppas att det märks av vilka som verkligen INTE GÅR ATT ERSÄTTA. Den ruljansen och efterfrågan som finns på vårdpersonal nu är ohållbar. Har man hittat kompetent, stabil personal som vill vara på det stället dom hamnat på, så borde det väl vara upp till alla chefer, avdelning/verksamhet/vo, att göra allt i sin makt för att behålla personerna? Vårdkvalitén blir hotad till det sämre och den måste vi väl jobba för att bibehålla och förbättra? Om det ska vara möjligt så går det inte att kasta bort personal som om det vore snorpapper! Hade jag varit chef, tack och lov för att jag inte är det, men då hade jag inte vela vara chef över ett ställe där inte kan behålla vårdkvalitén pga att man inte kan möta personalen på det plan som behövs för att det ska vara en bra deal för dom att jobba kvar där. 

Nä nu blir det mycket surr.. Är vaken alldeles för sent. Måste sova,kanske kan bli mindre rörig i inlägget för imorgon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.