Dödssiffror pga fel prioriteringar

Jag hyllar självklart NUS för initiativet till att testa 6 timmars arbetsdag med bibehållen lön för 8. Dock är det väldigt snålt att endast testa 2 avdelningar som får vara piloter. Det är inte rimligt. ALLA avdelningar, mer eller mindre, blöder! Medicinblocken, för att nämna en, är i desperata behov av hjälp och stöd och det är NU! Där avdelningar har stängda vårdplatser, t.om stängda avdelningar pga personalbrist, där är det väl mest aktuellt att testa 6 timmar ?

Kirurgen, Infektion, Ortopeden, OP centrum, IVA, MAVA, Kardiologen, för att nämna några av mina kandidater iaf. På dessa områden är det stängt avdelningar med vårdplatser och tvåsiffriga uppsägningar pga för hög arbetsbelastning. Sjukskrivningarna är minst lika stora!

Hur mycket mer människor ska det behöva gå sönder för att någonting stort faktiskt händer från regering/politikernas sida? Hur mycket fler människor ska behöva få lida? Inte bara personal, patienter också såklart! Vi snackar dödssiffror på grund av fel jävla prioriteringar på politisk nivå! 

 

6 timmars arbetsdag ökar de ekonomiska vinsterna i längden.

Bemanningsföretag

MÖLNDAL har fått det att fungera bland annat.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.