POLITIKERS ARVODEN

Jag blir så irriterad.

 

copy-copy-th5.jpg

Arvoderna och alla andra förmåner för politiker saknar både  vett och sans.

Varför ska dom ha rätt till VISSTIDSPENSION redan från 50 års ålder och fram till

ÅLDERSPENSIONEN vid 65 år ålder.?????

Vad gör dom  mer värda än alla andra?

ta t.e.x.

Mikael Berglund,ja  den FD Sossepolitikern, numera ”ung pensionär,” (FÖRSTÅS) han är den som plockade ut mest pension från Umeå kommun 2013, Totalt har han rätt till 4,7 miljoner kr i visstidspension, fram till att han fyller 65 år.Det blir 23 247 kronor i månaden.Före skatt, dock.Stackarn.

Det pratas om solidaritet, rättvisor, jämnställhet och annan gallimatias,

själv tycker jag det är rena rama käftsmällen mot oss .Solidariteten verkar mest ligga i deras egna feta bankkonton.

Slutar man som politiker vid 50 år ålder, ja då är det väl bara att släpa sig till arbetsförmedlingen

och söka nytt jobb, ja det får ju alla andra göra.Dom ska  inte ha pension,snacka om orättvisa, orättvisor och det är som vanligt politikerna själva som står för dessa.Jag har sagt det förut men säger det igen

Det snackas mycket om politikerförakt

när det i själva verket är politikernas  förakt som sticker i folks ögon.

Nu ska reglerna ses över.Det är bra.Men eftersom det kommer att drabba dom själva

så innebär det att förändringarna  kommer att ske den dagen grisarna flyger.

Grrrrrrrrrrrr……..

PS! flickorna som krävt topless på badhuset,stötte på patrull

och får fortsätta dölja söta  behagen.

Stackars,stackars  er.Jag lider med er.

Eller inte.

 

 

 

 

 

5 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Du får inte glömma att pensioner bara gäller en liten, liten del av Sveriges ca 39 000 politiker. De allra flesta är fritidspolitiker och har inga sådana här avtal. I min hemkommun där jag är politiker finns ingen som har det.
    Det blir lätt snett om man drar alla politiker över en kam. Sen tror jag att det kan behövas en viss säkerhet för dem som säger upp ett fast jobb och tar ett heltidsuppdrag i politiken som man inte vet hur länge man får ha kvar.
    Eller vad tror du?

    • Marianne Hägglund (inläggsförfattare)

      Men snälla du, om JAG säger upp mig på mitt fasta jobb och hoppar på ett annat lite mer ”ovisst jobb” utan säkerhet som jag inte vet hur länge jag får behålla
      inte får väl jag någon extra pension fram till 65 års ålder, som säkerhet då ???eller vad tror du? knappast, jag skulle naturligtvis få söka nytt jobb om jag blev arbetslös, så varför behöver inte politiker det??
      är det speciella regler för er???? att bli politiker på heltid är ju dessutom självalt.
      att säga en ”viss säkerhet” när det gäller dessa summor,tycker jag verkligen är i underkant..Jag kallar det orättvisa..
      Dessutom handlar det inte bara om pensioner, utan
      allt annat som det snyltas på, skattepengar, lyxresor, glamorösa sprit/middagar,t.o.m. porrklubbsbesök,
      Jag pratar om de politiker som utnyttjat och utnyttjar och som kommer att utnyttja systemet för sin egen vinnings skull,
      och det är fler en två.Det är jag helt hundra på.
      Förtroendevald betyder väl ändå något? att man har ett visst ansvar./Marianne.

  2. Jan Nilsson

    Jag sa en viss säkerhet. Det kan diskuteras hur den ska se ut, men en som gör sig utan arbete för ett uppdrag som inte är ett jobb och i många fall inte har någon säkerhet – den ska ha andra regler än vi andra. Kanske ett par års inkomstgaranti? De lämnar ju tryggheten och går ju in och jobbar för oss och vårt gemensamma samhälle.
    Sen tror jag att det är få politiker som sett till några glamorösa spritfester som betalats med skattemedel. Någonstans kan det ha funnits sånt, men de kommuner jag känner till har förbud mot alkoholrepresentation.
    Man får vara försiktig med att generalisera. Det är svårt att få fram lämpliga personer som vill ta ansvar för det gemensamma och det blir inte lättare om man får många att tro att fusk, snyltande och ”livstidspensioner” vanligtvis hör ihop med politiken. Det är oerhört ovanligt.
    Du kanske ska engagera dig i politiken? 😉

    • Marianne Hägglund (inläggsförfattare)

      Jag tycker INTE det ska vara andra regler,gå till arbetsförmedlingen när uppdraget är över,punkt slut.Som det är nu finns tyvärr inga som helst krav att fd politiker som FRIVILLIGT och passande nog gått i pension vid 50 års ålder, ska söka ett jobb, utan man kan sitta på arslet och lyfta pensionen.Herregud, är man 5o år ska man väl kunna jobba i många år till och bidra till stadskassan.Men det förstås, vem fan vill jobba om man inte behöver? ja inte då jag. Men för oss vanliga, vill politikerna HÖJA pensionsåldern,jisses, ja några behöver ju knega och hålla igång Sveriges ekonomi.
      Det är inte rättvist.
      Sen kan det ha funnits sånt, skriver du, meeeen snälla.
      Du vet lika bra som jag att det INTE är oerhört ovanligt.Är man förtroendevald och jobbar för oss och samhället
      ska moralen vara extra HÖG.Det är det minsta man kan begära. Det finns många andra som jobbar för oss och vårt samhälle, men som aldrig ser röken av någon extra ”godisbit” trots att dom riskerar sina LIV. Där kan man snacka om att lämna tryggheten.Ge pensionen till dom istället, vettja..
      Men jag kan faktiskt lova dig att vi snart åter igen får läsa om någon ny politisk fadäs. Det är ju dessutom politikerna själva som ställer till det genom att begå misstagen och som bidrar till minskat förtroende.Då menar jag åter igen de som klantat,klantar och som kommer att klanta till det.
      /Marianne.
      På frågan om jag kanske skulle bli politiker, kan jag säga nääää
      även om den skulle bli bra mycket roligare.

      • oscar

        Bra skrivet!
        Nu trampar du på många ömma tår Marianne. Men det behövs att det diskuteras och kommer upp på bordet. Varför vanliga människor måste strama åt och snåla ned, medan andra slipper bry sig om minskat utrymme för konsumtion och välfärd. Många politiker i statlig och kommunal -förvaltning uppbär goda löner på politiska uppdrag samtidigt som dom sitter som befattningshavare i statliga och kommunala bolag och lyfter ordentliga arvoden, för sitt oftast passiva deltagande i styrelsearbetet.
        Man motiverar sina arvoden med det stora ansvar man har, men när det bränner till , så visar det sig att ansvaret oftast ligger på något annat ställe.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.