Inte de mest klimatsmarta

Av , , Bli först att kommentera 229

Jag har en fråga.
VARFÖR måste våra ”superviktiga” personer i detta land FLYGA fram och tillbaka,kors och tvärs i vårt avlånga land på möten,konferenser och andra kanske inte fullt så nödvändiga sammankomster. SAMTIDIGT som det pratas om att vara klimatsmart.SNACKA OM DUBBELMORAL.Kom inte med en massa bortförklaringar utan ta ert ansvar för tusan.Tänk efter lite: kan man åka tåget istället? svar: JA.Kan man ha videokonferenser? Svar :JA. kan man lösa det på ett annat sätt? svar JA.Kan man tänka om? Svar: verkar jäkligt komlicerat.
Dags att ni börjar ta mer ansvar ni också, få lite dåligt Samvete nästa gång ni sätter er på flyget för att göra ert ”uppdrag”.
Ps! Att flyga för nöjets skull kostar också.
Ett exempel: en resa tur och retur till t.e.x.Thailand motsvarar 2,5 TON koldioxidutsläpp Per PERSON.
Skrämmande.
Vem det är som får betala?
Ja det vet vi ju redan tyvärr.

Våra mest ljusskygga medborgare

Av , , Bli först att kommentera 154

Man blir ju såååå jävla less.
Vad är det som inte fungerar i huvudena på våra folk/förtroendevalda????
Nu senast facktopparna i Transport på lyxresa i Singapore på medlemmarnas bekostnad (förstås)
När man dag efter dag, år efter år
läser om all skit som våra kära förtroendevalda
tycks anse sig ha sin fulla rätt att utföra, så undrar man ju också samtidigt hur många klantarslen och dumskallar det rymms där uppe i toppskiktet egentligen?

Pissa dyrt

Av , , Bli först att kommentera 194

På tal om ingenting så kom jag att tänka på den Spanska konstnären Itziar Okariz som fick 10.000 kr och betald flygresa för att komma hit och pissa på Norrlandsoperans golv.DET kallar jag lättförtjänta pengar och väl använda skattepengar.Men pissar man mot en vägg däremot och ”polis polis potatisgris” olyckligtvis passerar förbi just då,ja då blir det ca 800 spänn minus på kontot.Ja det är en viss skillnad på pisskultur och pisskultur.Amen på det.e73b4069-e031-441a-a9da-7c3bff3d8d5e

NO YES NO

Av , , Bli först att kommentera 184

Men på riktigt,vad är det med den här stan?
Handelsområden byter namn,skeppsbron har ”flyttats” från Stockholm till vår storebrorskomplexerade stad.Tyckte t.o.m.jag skymtade körsbärsträdgården mellan Rådhustorget och Donken,men jag måste ju ha sett fel.Appropå Rådhustorget,det torg som kostat oss skattebetalare en mindre förmögenhet blev väldigt unikt, kalt och intetsägande, som hämtat från ett grått kommunistland lixom.Sen har vi ju Norrlandsoperan,själva kulturmetropolen i stan.
Men det har varit ett stort,ja nästan omöjlig uppgift att hitta rätt logga på väggen.Först möttes vi av skylten NO och först dög den men sen sög den eftersom besökarna svek.(ja vi gick väl hellre på krogen och svingade en bägare) och därför byttes NO till det lite mer välkomnade YESskylten.Men tyvärr blev även det en flopp i kulturmajestätet.Sorgligt men skam den som ger sig,tänkte kanske loggaexperterna, slog sina kloka huvuden ihop och skapade ännu en skylt.Resultatet är häpnadsväckande ja nästan genialiskt,för titta här nedan (seriöst man tror ju inte det är på riktigt) 23722759_1726711000707197_6918610179738849197_n

Vem ska man tro på?

Av , , Bli först att kommentera 177

Äntligen är det snart dags att rösta,och jag slutar aldrig att fascineras av våra folkvaldas enormt höga tankar om sig själva och därmed låga om deras rivaler.Men det som skrämmer mig, är att när alla konfronteras med varandra i partiledardebatter och andra utfrågningar,påstås motståndarna ljuga,inte ha någon grund för påståendena m.m.För det innebär ju ”per automatik”då att alla partier egentligen ljuger och inte är trovärdiga i många viktiga frågor.Att alla sittande regeringar dessutom ALLTID skyller på den förra regeringen istället för att medge sina egna misslyckanden är oroväckande,för det skulle ju isåfall innebära att ingen regering gjort ett bra jobb? men vad vet väl lilla jag? Vill bara nämna valplakaten också,för seriöst
behövs dom verkligen? Jag skulle vilja sätta upp ett plakat och det EFTER valet hur det än går och det skulle se ut som bilden högst upp i inlägget, om jag fick bestämma, men det får jag ju inte.

THAILAND NEJ TACK!!!

Av , , Bli först att kommentera 316

Expressen publicerade den 26/12 -16 en lång,mycket beklämmande

och skrämmande artikel om hur havsfolket i Thailand behandlas

och det gör ont att läsa.

Där står bl annat att:

Efter tsunamin -nu semestrar  Svenskarna på stulna stränder.

Jag säger bara,  läs den långa men sorgliga artikeln.

Jag blev så illa berörd och tycker att det är dags att vakna.

Är verkligen Thailand paradiset eller?

Marianne

 

 

 

TITTA HIT!! UMEÅS BESLUTSFATTARE

Av , , 2 kommentarer 263

Finkulturen i denna kulturstinna lilla stad ska vara för alla, och då menar jag verkligen ALLA.Men för att nå ut till dessa ”alla” måste naturligtvis tillgänglighet vara ledordet, och det har Umeås beslutsfattare lyckats med.Ja, jag vet att jag ofta klagat på beslut som klubbats och varit en allmänt gnällig surkärring, men denna gång är jag tvungen att vika mig i mina åsikter och krypa till korset.För nu ser och HÖR jag ju att även de svårflörtade  ”blöjraggarna”fått inträde i kulturens fantastiska rum.Ja jag menar naturligtvis NAVETS nya inspirerande parkeringshus ovanför detta än mer fantastiska nya badhus.Blöjraggarna använder parkeringen till att njuta av musik på högsta nivå, böööörna med sina bilar så man har svårt att tro att det finns något gummi kvar överhuvudtaget när dom efter flera timmar högljutt kör därifrån.Något annat som även är väldigt trevligt och underhållande , är när dom tutar i sina bilar och försöker få ihop en biltuteorkester.ALLT DETTA KULTURUTÖVANDE SKER NATURLIGTVIS PÅ NÄTTERNA, när vi som bor bredvid försöker sova.Men jag säger väl som en av eldsjälarna i beslutssits Tydligen sagt, när visionen Var Som Mest fantasifull:
Vi bygger det för att få hit ELITEN.
Så hjärtligt välkomna eliten, och glöm inte att besöka oss igen, för vem behöver sova på nätterna, när man kan lyssna till allt detta?

Tack!!!

NO!

Av , , 2 kommentarer 235

Man  vet inte om man ska skratta eller gråta.

Men norrlandsoperan har nu  bytt ut den  blå och kalla NO! Skylten till ett rött och varmt YES! Tanken är att den nya skylten ska markera att operan är öppen för alla.Men vilket skitsnack. Tror dom att befolkningen kommer att vallfärda dit bara för att

det nu  står ett YES på väggen ???? Det är nästan att dumförklara folk.

Det är ungefär lika dumt som att sätta upp en pappmodell av Zlatan Ibrahimovic i  sportpuben Allstars fönster och tro att besöksantalet ska fördubblas.

Ja  jösses , snacka om att kasta pengarna (antagligen våra skattepengar) i älven.

Tror inte att en sketen skylt  får bukt med de ekonomiska  problemen.

 

Undrar vad dom ville markera med NO! Skylten i så fall.