Första dan i Paris

Av någon anledning tyckte företaget att vi skall äta julmiddag i Paris i år då vi gjort det tidigare i Stockholm. Företaget har ett kontor i Paris där av den enkla anledningen och nu sitter jag här och matar lite intryck.

Det hela började egentligen igår med att flyga med ökända Ryan Air. Fast det började ÄNNU tidigare med att ta sig från Umeå till Stockholm, sen till kontoret där och sen chartrad buss ut till Skavsta för Ryan Air är cheap bastards. Dessutom turade jag och fick en plats vid nödutgången på flygplanet. Det enda vettiga. 


Skabbiga Skavsta


Av naturliga orsaker (Ryan Air) valde jag platsen vid nödutgången


Väl landad i en bit utanför Paris nånstans på ett flygfält var det dags att ta sig in till Paris trånga och smått klaustrofobiska smågator med en jäkla buss. Chauffören var uppenbarligen van och hade inga som helst problem att ratta sig fram. 

Hotellet vi hamnat på heter nånting på franska, vad vet jag inte för allt heter så skumt här med massa apostrofer, accenter och all möjlig dynga man hittar i undantagskapitlet i en normal ordbok. Nu fuskade jag. Hotellet heter Les Hotels Emeraude. Låter flashy och classy men pja, det är ett rum man kan vara i och sova typ. Inget speciellt. Det är det som är lite klurigt med språket. Allt låter så fint och man kan bli bedragen om man inte aktar sig!

Klockan 22.30 som först var vi incheckade och klara för att hitta på något. De flesta var hungriga och vad gör man då? Springer över gatan så klart. I frankrike skall man så klart äta italienskt. Logiskt och bra och så blev det. 11 personer trycktes in på en liten kvartersrestaurang och personalen fullkomligt bombade oss med alla möjliga skålar med småmat i så det var bara att plocka på sig. När vi alla var mättna och belåtna så kommer tokarna med en varsin pastatallrik till oss! Fan höll ju på att sprängas men det var sjukt gott och inte så farligt pris. Well, prismässigt ligger det i linje med Sverige faktiskt. Inget spännande där. Sen var det matkoma och knoppning i sängen.

 
En typisk parisiansk gränd. Här är hotellet förresten. Mycket moppar.

Idag bestämde vi oss för att spatsera i Paris och vi tänkte vara lite kultiverade vilket innebar att vi satte av mot Louvrén! The looouuvreee. På vägen dit var det dags att suga i sig lite Paris-miljö och det känns en aningens klaustrofobiskt med smala gator där det är enkelriktade gator och byggnaderna är kanske 5-6 våningar höga. Väldigt kompakt må jag säga. Arkitekturen är ju rätt snygg den med då det finns rätt mycket historia i Paris vilket reflekteras på det mesta.


Historiens första avbildade nipple twister!

Väl framme vid Louvrén gick man in och så såg vi att de hade nån specialutställning där det stor Napoleon Hall och det lät ju coolt med lite grejer från Napoleon. Innan dess travade vi runt i det "vanliga" museumet och jäklar vad tavlor det är överallt.. och sjukt stora. Populära teman är Jesus, lidelse, pornografi, änglar och massa slagsmål. Var nog banne mig en Jesus-avbildning i varje rum vi kollade i. Sen så fick man ju till slut se Mona Lisa också. Uppståndelse kring den. Personally, I am not that impressed. Känns som den här haussad rätt rejält. En snackis kan man säga. Men nu har jag sett den i verkligheten i alla fall. Dock kan det ju vara en förfalskning och de har gömt den riktiga (konspiratoriska tankar).

På slutet gick vi till Napoleon-utställningen som faktiskt inte var någon Napoleon-uställning. stället som utställningen var i heter Napoleon Hall och bara är en del av Louvrén. Bah, tji fick man där! Nu har jag i alla fall fått mitt kulturella utbyte för idag och jag är less på tavlor något så jävulskt.

Fransmän sluddrar engelska förresten. Och en hel del pratar inte engelska vilket ställer till det för oss nordbor. Tillbaks till hotellet blev vi sugna på lunch och vi hittade något lokalt hak. Väl där fick vi menyn på en blackboard som man fick hålla upp, galet. Sen var det dags att beställa. Personalen kunde "yes" och "no" på engelska så det var lite svårt att få käk. Som tur var fanns det en trevlig fransman vid bordet bredvid som tog på sig rollen att hjälpa och översätta åt oss. Slutade med att jag fick i mig en sallad och lite vatten. Mina kollegor drog i sig något som en av dem identifierade som kallops smakmässigt. Restaurangen fick knappt godkänt.

By the way finns det väldigt mycket mopeder och småfordon. Förståeligt med tanke på hur jekla trångt det är överallt. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.