Läsare: Umeå vansköter cykelstråken

Det är härligt att se att staden Umeå engagerar så mycket, redan innan första delen av vår artikelserie publicerats. Man blir glad! Fortsätt skicka in era synpunkter om vad vi borde ta upp, och vad som är viktigt för Umeå i framtiden ur din synvinkel till [email protected]

Jag tänkte visa upp ett av läsarmejlen ur dagens skörd. Tomas skriver om cykel-Umeå, och det är förstås ett högaktuellt ämne. Vi är redan en av de stora cykelstäderna och framöver vill Umeå underlätta för cyklisterna ännu mer, man vill ju ha bort biltrafiken från stadskärnan och alltså få umebor att välja andra sätt att ta sig in till stan. Bland annat har det varit tal om så kallade Park and bike-lösningar som VK:s Anders Brodin tidigare berättat om. Men umebon Tomas skriver att planeringen över cykelstråken lämnar mycket att önska. Håller du med honom? Är det ett ämne vi borde ta upp?:

"Jag tycker det är hög tid att det tas fram i ljuset hur man i Umeå vansköter cykelstråken, bygger direkt trafikfarliga lösningar och hur dom som planerar cykelstråken verkar köra bil till jobbet. Exempelvis hur farliga cykelvägarna längst hela nya ÖK är främst vintertid, då bilar från utfarter ställer sig tvärs över cykelbanorna för att se förbi snödrivorna och ut på själva vägen, det är både dåligt planerat och dåliga kunskaper om trafikens lagar och regler från bilisterna.

Exempelvis hur man gräver bort nuvarande tunneln under järnvägen vid Bågenhuset för att ersätta med en ny, som längst ner i botten har en 90 grader krök alldeles nedanför en backe, i en passage där det kommer att passera massor av människor sätter man alltså en blind kurva där cyklister kommer hålla hög hastighet, och trolgitvis därmed krascha vintertid.

Exempelvis hur det är cykelstråk som bara försvinner, med cykelvägar som går ut över exempelvis Sandaparken men att det inte finns varken cykelöverfart eller övergångsställe.

Det skulle uppskattas".

 

/Jessica Wennberg

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.