”Vill du fotas med gigantiska frigolitbokstäver?”

Här vandrar ett antal modiga umebor.                                                                    Foto: Per Landfors

"Vill du fotas med gigantiska frigolitbokstäver?"

Det ganska oemotståndliga (?) erbjudandet fick – och antog – ett antal modiga Umebor. Sofia, Stefan och barnen Svea, Knut och Kalle, Maja, Bo och Edit ska ha ett stort tack, för utan dem hade vi inte kunnat genomföra tanken med Umeåvinjetten som ni ser på vk.se:s förstasida.

Den bärande idén, gigantiska bokstäver utsågade i frigolit av VK:s fotograf Per Landfors.

Det kändes galet förstås, men ibland är det de galna ideérna som verkligen ger det där lilla extra. En beskrivning som kanske också passar in på en av de sakerna som krävs om Umeås framtid ska betyda stor stad? Några av de personer vi pratat med under artikelseriens gång har gett den passningen till de som har möjligheten att genomföra det: det galna och det visionära måste med om staden ska bli attraktiv.

De åtta umebor som ställde upp som "bokstavshållare" för oss och sen blev en del av vår vinjett och en mycket framträdande del av vår serie får ni se mer av i lördagstidningen. De berättar där också vad de tycker att Umeå måste göra för framtiden.

/Jessica Wennberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.