Rabih Ballout (KD)

För ett mänskligare Sverige och ny ansvarsfull opposition i Umeå

Skolrektorernas förtvivlan

 

På dagarna börjar gymnasiet för en ny hösttermin samtidigt som valet är på sin sista omgång med valstugor och hela bygget, bara drygt 30 dagar kvar, vilket ställer rektorerna inför dilemmat om vilka partier som får komma och presentera sig och vilka som inte är rumsrena att få göra det på skolan. En återkommande problematik alltså.

Regeln är att man släpper in riksdags/kommunpartier, vilket i och för sig låter rimligt med tanke på hur mycket spring det skulle annars bli.

Men den demokratiska nackdelen är ju att små partier, politiska organisationer etc..som inte har förutsättningar och medel att köpa sig utrymme i stora medier, får inte heller plats på aulan, på ett rimligt sätt som inte kostar dem resurser att presentera sitt budskap.

Men nu vet jag , många med mig också säkert, att frågan inte handlar om det, utan regeln är ju just utformad så att den klär Sverigedemokraterna , för ingen rektor vill frivilligt ha deras budskap framförs på skolan, det känns pinsamt och genant.

Sverigedemokraterna får inte heller tala på torget , trots innehav av tillstånd precis som alla andra partier, utan att odemokratiska krafter ska störa deras torgmöte och jaga bort dem.

Alltså man skapar större uppmärksamhet runt deras torgmöte än vad dem annars skulle ha fått.

Det är också ett sätt att dumförklara svenska folket, som att medborgare inte kan skilja mellan sund och sjukpolitik och göra ett eget val. Väljarna ska skyddas mot farliga  budskap.

Med samma argument kan alla torgmötena förstöras av nån motståndare.

Dessa attityder har tyvärr lyft sverigedemokraterna från 0,5% parti till 4% parti på kort tid utan att ens behöva jobba på sitt innehåll. De tar emot och tackar.

De är bäst på ta död på sig själva, bara de hörs och syns, så låt dem höras och synas på skolan, på torget eller var de vill nu, så vi slipper höra dem från talarstolen på riksdagen med en del makt i fickan dessutom.

Sverige är det enda land i Europa som inte har partier med avvikande värderingar och människosyn representerade i sin riksdag .Det ska vi vara stolta över och se till att det förbli så.

Rösta aldrig på sverigedemokraterna i protest.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.