Rabih Ballout (KD)

För ett mänskligare Sverige och ny ansvarsfull opposition i Umeå

Nydalasjön

 

Det händer inte så mycket runt Nydalasjön, och inte stugorna heller. Kommunen med sin främste företrädare har lagt en död hand över området. Umeå kommunen vill inte slå en spik, inte låta nån annan göra det heller.

Man låter kommunens stugor bara stå och förfalla, kanske det är det som är meningen. Kommunalrådet säger att pengar saknas för renoveringar och att det skulle i så fall tas från andra verksamheter.

Oavsett vad det rör sig i Lennart Holmlunds huvud så har vi inom kristdemokraterna den uppfattningen att kommunen inte ska äga några stugor med dessa förutsättningara.

Förslaget är att dessa stugor ska säljas till personer som kan tillsammans med sin familj, vänner och bekanta renovera, bygga om och ge omgivningen runt sjön ett nytt ansikte.

Medan intäkterna som Umeå kommun får in används till att lyfta hela området till en stor turistattraktion.

Konkreta förslag har jag för närvarande tyvärr inte, men jag återkommer i frågan, bättre än att slänga ur sig vad som helst, det brukar vara Lennart Holmlunds specialitet.

Men en sak kan vara säker, att skulle det bli ansvarsskifte i Umeå så kommer Nydalasjöns området att se annorlunda ut om 4 år än det gör idag, av det enkla anledningen att allianspartierna, i likhet med övriga landet är handlingskraftiga och kan se till att det rör sig hela tiden framåt. Så mycket kan jag lova.

Rösta bort socialdemokraterna så slipper vi ha Lennart Holmlund 4 år till.

 

 

 

2 kommentarer

  1. Per Hansson

    Bra skrivet! Jag tycker att kommunen borde aktivt skapa nya grönområden, och här är ett bra exempel på trivsamt strövområde. Men att låta stugorna förfalla är bara dumt.

    Jag har faktiskt engagerat mig i centerpartiet bland annat för att jag är så innerligt trött på de spontana och ofta raljanta utspelen från Holmlund.

    En röst på miljöpartiet gör ingen förändring i Umeå heller… Nej alliansen ska det vara! /Per

  2. Andreas Georgsson

    Per du vill ha att det skapas grön områden och samtidigt ha kvar stugorna.

    Vill man ge fler tillträde till området runt nydala sjön, så finns det bara en väg och det är att börja ta bort de stugor som står och förfaller och istället skapa gröna oaser runt sjön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.