Rabih Ballout (KD)

För ett mänskligare Sverige och ny ansvarsfull opposition i Umeå

Umeå behöver trygghet.

Välfärd är inte enbart skola, vård och a-kassa. Välfärden är mycket annat också. Att känna sig trygg både inom väggarna och ute i samhället är i högsta grad välfärd med, en grundläggande säkerhetsrättighet att behålla min och din värdighet att inte bli överfallen och trampad av de som hamnat snett i samhället.

Att poliser ibland måste prioritera i den graden att man inte ens ids ta upp en anmälan i fallen man anser är hopplösa att utreda, är en stor kränkning för de inblandade och är en rättshaveri enligt vårt sätt inom kristdemokraterna att se på det

Visserligen har vår regering skapat 20.000 nya polistjänster men det tar tid innan man har hunnit bygga upp en riktig fungerande säkerhetsapparat för att förebygga och skydda allmänheten , när 16 års nedmonteringen av välfärden hade just avslutats år 2006 i och med regeringsbyte.

Räknat i kronor och öre så kostar samhället den minsta brott som blir ett rättsfall 50.000 kr utöver den mänskliga tragedin förstås.

Vi kristdemokrater vill ha EN polis per tusen invånare och vill ha närpoliserna tillbaka, vilket innebär att varje statsdel får ungefär fem kvarterspoliser i genomsnitt, för att både förebygga och utreda brott, skapa trygghet och säkerhet. Det sparar vi mycket pengar på i kronor och ören.

Så, blir det ett ansvarsskifte i Umeå så kommer denna fråga att ligga bland första punkterna i dagordningen.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.