Rabih Ballout (KD)

För ett mänskligare Sverige och ny ansvarsfull opposition i Umeå

Socialismens tomma ord

 

Socialismens ideologi därigenom socialdemokraternas bygger ofta på en vacker retorik som ofta går hem hos de som faller lätt för populismen. Syftet är att komma åt makten och inget annat.

Exemplen både i Sverige och utomlands går inte att räkna , men jag läste nyss en ”socialist blogg”här bredvid som jag tänkte referera till. Det står så här:

Tack vare den svenska offentlighetsprincipen har missförhållanden inom den offentliga välfärden upptäckts och debatterats. Vi vill nu ställa motsvarande krav på de privata aktörer som verkar inom den skattefinansierade välfärden. Skattefinansierad vård, skola och omsorg är ingen marknad och de företag som verkar där måste leva upp till medborgarnas högt ställda krav på insyn i både verksamhet och ekonomi. Hur våra gamla vårdas eller hur skattepengar används ska inte vara företagshemligheter. De anställda ska ha meddelarskydd.

Låter i och för sig väldigt bra , och de flesta politiker kan tänka sig plita sin namntekning under med lite justering förstås, men ändå inte trovärdigt när orden kommer just av socialdemokraterna.

När frågan var så het och högst aktuell för 1,5 år sen hörde jag inte en enda socialdemokratisk käft säga ett enda ord om frågan DÅ.

 

Javisst, just det……nu är det val.

Då förstår ni vad jag menar.

4 kommentarer

  1. Rabih Ballout

    Vi lovar inte att göra saker efter valet, om vi vinner valet, när vi liks kunde ha gjort det under mandatperioden, däremot kan man lova fortsätta genomföra si och så. Vi inom kd gick till val med 66 punker, där vi lykades genomföra helt eller delvis 58 punkter, medan motståndarna lovar saker ( som vanligt ) de hade hela livet på sig att förverkliga men utan resultat.

  2. Anneli Jonsson

    Intressant, så efter valet fortsätter ni med att göra si och så som ni gjort under denna mandatperiod?
    Inte så värst visionärt kan tyckas. Låter då bättre med visionen ovan som du klippt in i ditt inlägg. Sen är det väl att gå väl långt att kalla allasocialister för populister!

  3. Rabih Ballout

    Svar till Anneli Jonsson (2010-08-21 22:46)
    Jag gav dig ett konkret exempel på hur retoriken kan låta i valtider och hur i verkligheten det ser ut hos (s)annars, men du missade vinkeln.
    Kanske du vet inte vad jag syftade på, men snart skriver jag utförligt om detta ämne.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.