Rabih Ballout (KD)

För ett mänskligare Sverige och ny ansvarsfull opposition i Umeå

En bedrövlig politik

 

Jag blir bedrövad över den politik som förs ute på landet. Vi skapar ingen förutsättning för inlandet att överleva, utan istället förs en politik för storstäderna där landsbygden avfolkas till förmån för 3-4 städer.

Sen bedrivs en ny politik för att rädda landsbygden från att dö ut genom att importera 700 ryssar, så att hela samhällen inte försvinner.

Men vad ska ” de nya svenskar” hitta på där Sorseleborna inte lyckats med ? Och hur ska dessa nya Svenskar finna hopp och framtidstro när Sorseleborna själva tappat.

Och hur ska dessa nya invånare hitta förutsättning och vägar för egen försöjning när Sorseleborna inte har lyckats med.

Och vad är det som säger att dessa nya invånarna i sin tur inte tappar hopp och framtidstro och flyttar till storstäderna efter 1-3 år ?

Det finns en författare och filosof mycket internationellt känd, där hans böcker har översatts till 20 språk , dock lite anonym i Sverige. Han heter Jibran K. Jibran. I sin bok ” profeten ” skriver han följande : Ett samhälle som inte dricker sitt eget dricksvatten, ett samhälle som inte äter av sin egen jordbruk, ett samhälle som inte klär sig av sin egen textil är ett förlorat samhälle ”

Detta citatet är mycket relevant. Jag vill tillägga att ett samhälle som inte klarar av att överleva på sina egna invånare är ett förlorat samhälle.

Dags att börja driva en jämlik politik för hela landet istället.

 

En kommentar

  1. Jörgen

    Jag håller med dig men vad har ni gjort för att underlätta livet i inlandet? jo, ni har sett till att släppa etableringen av vårdcentraler fria vilket gör att Umeå och Skellefteå blir överetablerad medan inlandet blir utan vårdcentraler. Tack Moderaterna för det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.