Rabih Ballout (KD)

För ett mänskligare Sverige och ny ansvarsfull opposition i Umeå

Valet 2010 är enklare än nånsin.

 

Idag var jag i valstugan hela dagen, och jag blir rätt förvånad att vissa tycker det är svårt att välja, fast det är löjligt enkelt att välja block, dock lite svårare att välja parti.

Valet och politik handlar om 3 saker: Landets ekonomi, ideologi och värderingar.

Tycker man så att alla ska ha det lika, oavsett om dåligt lika eller bra lika, och att rättvisan i det avseende är viktigare än HUR folk ha det, ja då ska du absolut rösta på rödgröna.

Tycker du däremot att det är viktigt med ordning och reda i ekonomin, stabilitet och långsiktighet, att det ska löna sig att arbeta, att det ska betala sig att vara uppfinnare och ambitiös, att skapa välfärd, ja då ska du rösta på alliansen utan tvekan.

Tycker du att staten ska styra och ställa, lagstifta och kvotera för att uppnå en samhällssyn som överensstämmer med Sahlin, Ohly och Eriksson, där befolkningen är en samling åskådare som följer taktpinnarna som orkesterledaren har bestämt ? Ja, vad väntar du på ? Redan på onsdag den 1a September kan du poströsta på rödgröna.

Eller vill du att var och en ska bestämma själv, tillsammans med sina nära och kära, vad som är bäst just för DOM, utifrån sina egna förutsättningar, behov och värderingar ?Vill du själv välja skola, barnomsorg, vård, äldrevård, föräldraledighet /föräldraförsäkring och mycket annat och få rätt grund och förutsättning att göra rätt val ? Ja, då lägger du din röst på friheten, på alliansen.

Jag har inte talat med en enda barnfamilj som tycker att Sahlin ska bestämma hur dem ska fördela föräldraledigheten mellan sig, att Ohly vet bättre vad alla mammor vill och tycker.

Vill du att socialdemokraterna ska lova dig saker de aldrig kommer att leva upp till, så kallade valfläsk ? Saker de redan KAN infria i de kommuner och landsting de styr, men ändå inte gör det ??? Rösta på rödgröna.

Vill du däremot att arbetslösa ska få jobb fort, de sjuka rehabiliteras omgående,att klasskillnaden minskas i och med arbetslinje, då ska du rösta på de som leverera, alliansen.

Röstar man på kristdemokraterna så får man mycket mer på rösten. Man får hela paketet.

Man röstar på ett parti byggd på kristen människosyn och värdegrund. Med kristna värden avses de allmänna giltiga värden som inspirerats och förvaltats av de kristna traditionen. Kristdemokratin är värdeorienterad. Med detta menas en politik som har människovärdet och de etiska grundvärden i centrum.

Säkert många håller med, men det räcker inte, man måste rösta rätt också.

Lycka till i vilket val du än gör…..


En kommentar

  1. Isak

    Ja bästa Herr Ballout, aldrig har det varit lättare att
    välja sida i ett Svenskt val. Aldrig tidigare har vi haft en regering som så ensidigt har gynnat den rikare delen av
    befolkningen. Aldrig tidigare har sjuka, arbetslösa,fattig-
    penionärer och ensamstående barnföräldrar fått vidkännas
    så stora försämringar. Aldrig tidigare har skillnaderna
    mellan fattiga och rika varit så stora. Aldrig tidigare
    har vi haft en regering som så ensidigt har ställt sig
    på en ockupationsmakts sida i mellanöstern. Aldrig tid-
    igare har vi haft en regering som har blundat för mord
    på 1400 palestinier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.