Rabih Ballout (KD)

För ett mänskligare Sverige och ny ansvarsfull opposition i Umeå

Mycket saknas i rödgrönas ”manifestet”

–   Tvångsdelning av föräldraförsäkringen nämns inte, trots att alla rödgröna vill kvotera. Gissningen är att man ändå vill uppnå en uppgörelse vänsterkartellen sinsemellan om de mot förmodan kommer till makten , men ingenting nämns nu eftersom det finns ett brett motstånd för att vänsterkartellen ska blanda sig i hur föräldrar delar barnledigheten i hemmet.

-Inget i ”manifestet” angående barntillägget i studiemedlet, trots att kartellen har nämnt det flera gånger tidigare. Gissningen är att vänsterpartierna inte kunde enas om detta. I sammanhanget kan jag nämna att föräldrabonusen tyvärr försvinner med rödgröna också

-”mer tid- för barnen-reformen ”som miljöpartiet ville driva nämns inte heller. Ej gehör ???

-I manifestet står : ” vi vill också ta ett samlat grepp om familjepolitiken och modernisera lagstiftningen så att den passar alla typer av familjebildningar. ” Vad menas med det och hur???

Att bara höja bostadsbidraget för ensamstående är märkligt eftersom det finns många andra barnfamiljer, särskild familjer med flera barn, som har väldigt små marginaler. Alliansregeringen med KD i spetsen höjer bostadsbidraget för alla barnfamiljer.

 De slår uppenbarligen mot valfriheten i barnomsorgen – slopandet av barnomsorgspengen och vårdnadsbidraget men inget alternativ för dessa familjer.

 Alla satsningar läggs på den offentligt finansierad förskolan.

 Sänkt maxtaxa gynnar i första hand barnfamiljer med höga inkomster, de får ännu lägre förskoleavgift.


Fastighetsskatt höjs igen och avskaffandet av rut-avdrag.

I morgon skriver jag mer om rödgrönas " manifestet " så håll ställningarna.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.