WAD

Idag när jag slog på min spotify, som jag brukar ha skvalandes på jobbet så blev jag efter ett tag påmind om att idag är det ju faktiskt World Aids Day. Jag fick nämligen ett reklammeddelande som poppade upp där det stod "The Aids free generation is due in 2015". Exakt varför det var 2015 som detta skulle inträffa satte jag mig inte något mer in i, men tyvärr verkar det lite för bra för att vara sant.

I RFSL Umeå, och i många andra lokalavdelningar av RFSL pågår ett åretruntarbete mot hiv/sti. Vår primära målgrupp är och har länge varit män som har sex med män (MsM). Anledning till att dessa varit prioriterade i det hiv-preventiva arbetet är att denna grupp av människor  av socialstyrelsen räknas som en "riskgrupp". Det är också enbart för denna grupp som vi får pengar av socialstyrelsen att arbeta med hiv/stiprevention.

Det tycker jag är synd.

Det är nämligen stor risk att hiv kommer att vara mer förekommande hos fler och fler i Sverige, oavsett ursprung eller sexuella preferenser, hiv diskriminerar inte och ger inga "fribiljetter" vare sig för att man är född i Sverige, heterosexuell eller identifierar sig som lesbisk. Därför behöver vi också arbeta med fler än de som blivit titulerade "riskgrupper" för att kunna uppnå en "Aids free generation". Om inte 2015, så kanske någon gång i framtiden.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.