Om lärare och barnlöshet

Igår träffade jag SFQ och vi ska gemensamt börja arbeta mot universitetet för att all lärarutbildning här ska ha obligatorisk hbtq-kunskap på schemat. Kan ni tänka vilken fantastisk konkurrensfördel det skulle ge de lärare som kommet ut från UmU! De skulle ha möjligheten att forma ett samhälle med hbt-ungdommar som mår bättre och regnbågsbarn som känner sig hemma i skolan. Det skulle vara fantastiskt, både för samhället, ungdomarna, barnen och för lärarna!

Igår träffade vi också två landstingspolitiker härifrån Västerbotten för att diskutera inseminationsreglerna och problemet med att samkönade par idag betalar 12 000 kr för exakt samma behandling som olikkönade par idag betalar 300 kr för. Med på mötet var också Håkan som är överläkare och ansvarig för barnlöshetskliniken.

Vi pratade en lång stund och de berättade om hur svårt det var att göra prioriteringar och att det förutom ekonomin i grunden handlar om att samkönade par inte är sjuka och därmed inte ska få landstingsfinansierad vård. Så blir svaret om man låter en läkare bestämma. Förhoppningsvis kommer vi att kunna få våra politiker att höja blicken och se att konsekvenserna av den ofrivilliga barnlösheten blir densamma oavsett om paret har spermier som inte fungerar eller om man inte har några spermier alls -ett olyckligt och barnlöst par, som bör ha samma rätt till behandling för samma kostnad oavsett vilket kön ens partner har.

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.