Ronnys blogg

POLITIKERFÖRAKT I VALTIDER….

Lyssnade en halvtimme på debatten mellan Mona Salin och Fredrik Reinfeldt ikväll, jag blir så less…

Varför kan man inte bättre förklara man vad vill med sin politik än att i stort sett bara kritisera den andre….Toblerone Mona gör det mer än Reinfeldt, båda är också dåliga på svara på frågor, det glider iväg svaret till något annat…Det skall bara vara ja och nej frågor i många fall, annars får man ju inte veta vad de vill för för politik.. Man känner mycket förakt för dessa högavlönade politiker som kan pensionera sig efter 8-12 år i riksdagen, de känns inte som vanligt folk utan har i många lägen sett till att få fina ekonmiska villkor..Man kanske valde fel bransch ???

Finnans krisen i Grekland har jag försökt mig läsa till lite för att förstås, det verkar ju vara en väldigt sjuk politik med att många får gå i pension 20-25 år tidigare än vi i Sverige t.ex. Det enda som känns positivt med Grekland kamakaize politik är nog att vi Svenskar kan känna oss lite rikare på våra Greklandssemestrar.

Höja bensinskatten Mona är ju inte så smart, snacka om att ge upp för MP, de flesta som bor i glesbygd tjänar minst eller är pensionärer, de behöver knappast mindre i börsen. Denna höjning gynnar endast högavlönade, att ta ännu större klimatansvar kunde man göra på ett annat sätt…Fast jag är nöjd med Mona som partiledare, det innebär ingen rödgrön röra nästa valperiod, hon kommer att få avgå efter valet. Hon var redan körd innan efter alla hennes klantigheter, hon har knappast skaffat sig förtroende genom åren med alla överträdelser om obetalda räkningar, ej betalat tv avgift, mm.

Förtroende är något en politiker och statsminster i Sverige måste ha, det saknar hon.

När hon nu förhoppningsvis avgår, så hoppas jag även att vår patriark i Umeå gör det, fast blir lite orolig över att Holmlund ej har rubriker längre…Har han somnat in eller planerar han sin pension tidgare ?

UIK vann idag och det rejält, jag hoppas de kan överaska denna säsong och framför allt att de håller sig kvar i allsvenskan…

Det har varit tyst om löven de sista dagarna, väntar nyfiket på lite info…bra info dessutom..

3 kommentarer

  1. Erik

    SVERIGE ÄR FANTASTISKT!!! – Denna ”slogan” använde sig Staten Sverige på 70-talet för att göra reklam, för vad?
    Beatrice Asks förslag strider mot grundlagen och i det senaste fallet så handlar det om att hon vill att offentlighetsprincipen INTE skall gälla politiker. Hur kunde ”Goran” gå i pensions så tidigt? – En politiker/riksdagsman som suttit i två mandatperioder har en livslång riksdagsmannalön, Sverige ÄR fantastiskt:) – Den nye chefen på Röda Korset är ”närig”, han har sin politikerlön och utöver det en icke oansenlig lön från Röda Korset, hehe, att han/de inte skäms. – Enl. mitt …

  2. Erik

    … förmenande så är Sverige oavsett vilka som styr en sann bananrepublik/korrupt. Är det någon annan än jag som reflekterat över att politiker är de som har längst betald semester i landet? I samband med Nationaldagen (6/6) stängs Riksdagen och öppnas den 15 september, hehe, hårt arbete!!! Vad är det första som står på agendan då? Jo, oavsett, vilka som styr är det primära att höja politikerlönerna, hehe. Detta brukar i regel gå igenom omedelbart. Våra folkvalda jämför sig alltid med politiker i andra länder och det är således skälet till en höjning, men ”fotfolket”/väljarna …

  3. Erik

    … befinner sig i samma situation, men inte kan de hävda att folk med en likadan utbildning i ett annat land har i många fall trefalt betalt, hehe. Sverige ÄR fantastiskt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.