Ronnys blogg

ERSMARK EN RIKEMANSBY….

Bor det bara rika familjer i Ersmark och skall inte skolan fungera i Ersmark som övriga kommunala skolor ? Skolan skall vara avgiftsfri och dom schemalagda lektioner borde väl också vara det eller….

Idag måste alla elever i Ersmark skola köpa in egen idrottsutrustnings som står på schemat, är det skidor så räknar skolan med att alla elever skall äga det och samma gäller skridskor. På övriga skolor tillhandahåller skolan med den utrustningen till alla som inte av någon anledningen inte äger sådana, men som sagt inte i Ersmarksskolan….Där hänvisar man till att köpa billigt på blocket istället och det upprör mig, bara att tvinga elever/föräldrar att köpa skidor/skridskor som annvänds 2-3 ggr per år och som sedan är urvuxna och måste inhandlas nya igen är fullständigt fel.

Samma regler borde gälla på Ersmark skola som i alla  andra kommula skolor och som sagt skall skolan vara avgiftsfri…Nu verkar det som rektorn anser att Ersmark är Stockholms svar på Djursholm och att alla har råd att äga och inneha utrustning som skolan annars skall står för…

Jag konfronterade skolan och dom ansåg att man inte hade förråd och personal som kunde sköta denna utrustning och som vanligt lyste rektorns ointresse för idrott igenom. Det är ju känt att Ersmarks barnen är världsmästare på stjärtlapp och korvgrillning, det räknas som idrott i rektorns ögon….

Idrottsföreningen har aldrig fått något gensvar från rektorn gällande samarbete utan fått gå till hennes chef för att överhuvudtaget få något samarbete. Idrottshallen eller även kallad "skrubben" är på 14 x 9 meter eller cirka 1/3 del av en riktig hall är så liten att inte lektioner kan hållas där på ett bra sätt. När nu skolan är utbyggd och kommer att ha 250-300 elever så är den istort sett lika stor som Mariebergsskolan. Den har en riktig hall samt två stycken idrottslärare, i Ersmark har man alltså ingen idrottslärare utan vanliga lärare som idrottslärare…Barnen får inte ens lära sig en kullerbyta, tragisk,men kanske skall Ersmarksbarnen har råd till privatlärare..

När det gäller att få till en ny större idrottshall så sammtyckte rektorn det på två punkter

  1. Man kunde vara där när det regnade på skolavslutningen
  2. Man kunde ta in fler åskådare på höstrevyn

Det tragiska med den rektorn är att hon nu sitter på sin sista arbetsplats innan pensionen och idrottslektionerna i Ersmark kommer inte att vara bra tills hon är borta..

Nu byggs skolan ut och gamla lokaler fräschas till, skolgården får en upprustning, men tyvärr har jag ej sett någon idrottsplan på skolgården. Det som fanns förut var en fotbollsplan med storsten på, jag frågade varför ha storsten på fotbollsplanen ? Jo det kommer in för mycket grus i skolan ifall vi har grus istället för storsten….ja ni förstår kanske varför barnen idag rör på sig för lite med en sådan inställning. På rasterna skall skolan uppmuntra till rörelse, men eftersom skolan inte gör det så går man på promenader istället…

Låter jag bitter eller förbannad, jo fast mindre än förut eftersom den äldste sonen gått ur Ersmarksskolan och den yngste har snart bara ett år kvar..

Det skall inte glömmas att skolan på många andra sätt är bra och lärarna är positiva samt gör ett bra jobb, men ifall dinosaurien till rektor skulle sluta så skulle skolan må bättre. En ung ambitös rektor skulle välkomnas som såg till elevernas bästa och inte bara ha en dörr som lyste upptagen hela tiden tills pensionenens dag kom.

Idag är jag extra grinig, tror det är svininfluensan som jag dragit på mig som får mig att grymta till, inte blir den bättre heller….gud vad less jag blir på vara sjuk när jag skulle ha semester…

2 kommentarer

  1. ?

    alla skolor i UMEÅ har inte gratis utrustning (skidor & skridskor) på sina skolor…

    Vet inte om det känns rätta att man kan förväntas sig att det ska finns heller…

  2. Annica

    Ja, jag kan inte annat än hålla med dig i den här frågan. Har 2 barn (19 år och 8 år) och båda två har/är totalt ointresserade av att åka skidor/skridskor, trots att vi som föräldrar verkligen provat att pusha och stötta dessa två norrländska vintersysselsättningar.
    Tycker att det är totalt slöseri med pengar att varje säsong inhandla dessa attiraljer som endast används på skolan i Ersmark. Vill även påpeka att det inte alltid finns utrustningar att köpa begagnat som passar, och då menar jag inte utseendemässigt.

    Tack för ett utomordentligt inlägg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.