Sara L Henriksson

vi tar våra tre barn och åker till thailand ett halvår

Hej är helt novis i ämnet blogg, men har nu startat min första. Det för att jag varit som en igel på nätet. Sugit i mig allt som har med Thailand och barn att göra. Varit inne på varenda forum värd att besöka, mailat och frågat som ett ivrigt barn inför julafton. Men saknat detaljerna…bloggarna . Så till Er framtida resenärer och andra intresseade här kommer dom- detaljerna….

fem veckor och fyra dagar kvar……

?till att vi tar våra tre barn och åker till thailand under ett halvår.

Beslutet att tillbringa en längre tid i thailand kom snabbt och odramatiserat. Över en kaffe i köket helt enkelt. Vi hade ju alltid pratat om att passa på att bo utomlands när vi ändå var föräldralediga. Och nu visade det sig, att vi skulle ha vårt tredje och som det ser ut sista barn. Det är nu eller aldrig som gäller – såtillvida de inte blir en helt oplanerad fjärde. Vi hade visserligen tänkt resa lite innan, kanske en tur till thailand, då vi aldrig varit där. Men men den tredje kom lite tätare än planerat, så det fanns varken tid eller pengar för reka något bra resmål. Nu fick vi förlita oss på vänners berättelser, vackra hemsidor och uppsjön av forum som florerar.

Sälja hus? skola? boende? Vad gjorde man innan Internet? Ska man köpa grisen i säcken så vill man åtminstone tar reda på allt om säcken. Dotterns nya sims låg länge och lyste med sin önskan om att bli spelad och dottern själv tjatade om hennes tur till datorn. Tur och tur!!!! nu har mamma viktiga saker att göra, här finns inget av "leva som man lär" inget måttligt användande av datorn. Här gäller djungels lag. Finns tid över (hm med tre barn) så är det min Internet tid. (Nåväl när väl resan var bokad, boendet klart och skolan inplanerad har sims gått varm).

Först bestämde vi land. Kriterierna var solklara, det måste vara bra mycket billigare än i Sverige och varmt förstås. Därutöver krävdes tillgång till skola för vår äldsta dotter. Koh Lanta blev vårt första val. Det är inte helt nytt med en längre resa. Som unga stockholms bor, flyttade vi till Usa för ett år. Bestämde oss lika enkelt för året i USA. Kanske inte över en kaffe men säkert över en öl på krogen. Men tre barn gör ändå sitt. Besluten snabba men genomförandet oändligt mer avancerat. Resan till Usa gick från ord till handling på bara några veckor. Att hyra ut lägenhet i Stockholm är något enklare och fördelaktigare än att hyra ut ett hus i Umeå. Tänkte slå slag i saken och sälja, men 2007 års drömvärderingar är inget mot 2008 års verklighet. Det fick bli ett gäng Volvokillar.

Bilen ska också väck, vem vill betala avbetalningar på en bil liggande på stranden med en drink i handen. (önsketänkande) Vår älskade Saab. Älskad för att den inte djävlats en enda gång. Förstår inte att ingen annan på blocket inser vilken utomordentlig bil vi har. Får väll hyra ut den också…..
Men yes den gamla barnvagnen sålde vi igår, hela 700kr till kassan. Nä ska nu gå på jakt över mer att sälja.´

more to come
/s

En kommentar

  1. Misen

    Vad skönt ert beslut låter! det är sådant som andra (läs vi:) bara drömmer om. Vi vågar väl inte riktigt nu med första barnet och allt, men stort lycka till! Jag ska följa din blogg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.